HUMANITARNO DJELOVANJE

BUJE: Marino Marušić i Čedo Andreašić sto puta dali krv

| Autor: Luka JELAVIĆ
Prijem za darivatelje krvi u Bujama

Prijem za darivatelje krvi u Bujama


U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi bujski gradonačelnik Fabrizio Vižintin primio je darivatelje jubilarce s bujskog područja kako bi im zahvalo za njihovo humanitarno djelovanje.

Vižintin je naglasio kako su kroz protekle godine darivatelji spašavali živote, a posebno u vrijeme pandemije i posljedica koje je donijela. Ove godine čestitke su posebno primili Marino Marušić i Čedo Andreašić koji su dali krv sto puta, dok su Branko Mušković i Franko Brajko krvi dali po 75 puta. Na toj prigodnoj svečanosti čestitke su primili Ivan Pavelić i Bruno Radešić za 50 puta darovanu krv.

Čestitke i zahvalu svim darivateljima iskazala je i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Bujštine Đurđica Radošević, dodajući da su slična prigodna obilježavanja jubileja održana u Novigradu i Umagu gdje su obilježeni jubileji Novigrađana Zoltana Jelčića za 75 i Damir Saina za 50 puta darovanu krv te Umažana Aleksandra Racmana i Marina Kmeta za 50 puta darovanu krv.

U ovoj godini GDCK Bujštine planira u suradnji s Djelatnosti za transfuziologiju KBC Rijeka, organizirati ukupno jedanaest akcija darivanja krvi, od čega tri akcije u Novigradu, a po četiri u Umagu i Bujama. Godišnjim planom predviđeno je prikupiti oko 900 doza krvi, a do početka listopada na akcije se odazvalo 627 darivatelja krvi te je prikupljeno 560 doza krvi. Na akcijama je evidentirano 113 novih darivatelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter