PORTON HOLIDAY HOMES

Jedinstven koncept turističkog smještaja u rovinjskom kampu: LUKSUZNE ODRŽIVE KUĆICE KOJE STVARAJU DOŽIVLJAJ BORAVKA NA BRODU

  Ove sezone u ponudi će biti 27 Porton Holiday Homes kućica s bazenom, što predstavlja deset posto ukupnog smještajnog kapaciteta kampa. Izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Nove modularne kućice

Nove modularne kućice


Intiman boravak u prirodi uz komfor kao u vlastitom domu sve je traženiji oblik odmora, a istraživanja pokazuju da će se trend povratka prirodi nastaviti. Uz to, kampovi su najmanje osjetili negativan utjecaj pandemije koja je dodatno ojačala ekološku osviještenost gostiju, posebice u našoj regiji. Da Istra ne kaska za globalnim turističkim trendovima ove se sezone mogu uvjeriti rovinjski gosti u Porton Nature Hideouts, novom i jedinstvenom konceptu turističkog smještaja.

Riječ je o luksuznim kućicama dizajniranima u Hrvatskoj, koje se potpuno prilagođavaju prirodnom okruženju bez narušavanja okoliša. Izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima. Smještene su u zelenilu kampa Porton, kojeg lokalno stanovništvo poznaje pod starim imenom Porton Biondi, udaljenom petnaestak minuta hoda sjeverno od središta Rovinja.

- Mi smo prvi kamp koji je dao izraditi vlastite unikatne i modularne kućice od održivih materijala, Porton Holiday Homes, kaže Zvonimir Tudorović, direktor tvrtke Effectus Consulting koja upravlja kampom.

Ono po čemu su Porton Holiday Homes jedinstvene jest njihova modularnost, što znači da se mogu slagati u nebrojene varijacije, ovisno o terenu i broju gostiju. Svojom površinom one su iznad standarda turističke ponude u Hrvatskoj, jer jedna smještajna jedinica zauzima dvije standardne parcele, a svih 27 kućica trenutno ima privatni bazen, prirodnu sjenu i pogled na more.

gg

Ove sezone u ponudi će biti 27 Porton Holiday Homes kućica s bazenom, što predstavlja deset posto ukupnog smještajnog kapaciteta kampa. Taj udio planira se povećati na 100 posto kada investicijski ciklus bude završen, a u nekoj od idućih faza u planu je i izgradnja zajedničkog bazena, wellnessa i dječje igraonice. Investicija obuhvaća i novu brend strategiju i vizualni identitet.

Kućice je projektirao arhitektonski ured SKROZ koji je uporište za oblikovanje pronašao u ribarskoj tradiciji Rovinja te neposrednom okruženju umirenih, usidrenih brodica.

- Namjera nam je bila prenijeti doživljaj boravka na brodu. Gotovo je svaka pozicija zahtijevala specifičan postav, tako da je svaka jedinica, kao sklop dvaju modula i terase, zapravo unikatna, pojašnjava Margita Grubiša iz arhitektonskog studija SKROZ.

Razvoj ovog proizvoda omogućio je otvaranje novih 15 radnih mjesta. Investicija je vrijedna oko tri milijuna eura, a u planu su i dodatna ulaganja.

- Planiramo pred Grad i Županiju izaći s prijedlogom za koncesiju nad plažom i sufinancirati izgradnju pothodnika do plaže, najavio je Tudorović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater