OTVORENJE UOČI USKRSA

FOTO / Pulski kamp trenutno je veliko (g)radilište. Pogledajte što je zamijenilo nekadašnje mobilne kućice. Impresivno je  

Nove kućice pružaju veći komoditet i izvan objekta jer nisu stisnute jedna uz drugu kao što je bilo slučaj s manjima. Kao i ranije, i sada kućice imaju dvije spavaće sobe s ukupno pet ležajeva, dva kupatila, dnevni i kuhinja te veliku namještenu terasu. Imamo dva tipa kućica. Manjih imamo 45 komada po 47 kvadrata, a većih od 57 kvadrata imamo 30. Ispred imaju dvije terase, sunčalište i dio za objed. Razlika je u većem dnevnom boravku i u dodatnoj prostoriji, takozvanoj radnoj prostoriji, kazala je direktorica kampa Dolores Dragun

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Hvalevrijedna je bila odluka Arena Hospitality Groupe (AHG) kada je krajem 2020. i početkom 2021. stradalnicima potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji darovala 132 mobilne kućice, pet iz medulinskog kampa Kažela i 127 iz pulskog kampa Arena Stoja. Nakon toga pulska hotelska grupacija prionula je osiguranju novih objekata u svom jedinom pulskom kampu.

Najprije su lani osigurali kredit od Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za uređenje kampa. Pozajmicu vrijednu 2,86 milijuna eura otplatiti će uz fiksnu kamatnu stopu od 1,5 posto godišnje. Takvi povoljni uvjeti kreditiranja dio su posebnog HBOR-ovog programa te je Areni omogućeno korištenje sredstava zbog pomoći potresom pogođenom području.

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Na mjestu 127 starih mobilnih kućica postavljeno je 75 novih, ali više kategorije pa ih sada zovu Deluxe camping vile (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Kreditom su kupili 75 novih mobilnih kućica visoke kategorije za kamp Arena Stoja, a postavljanje istih započelo tiho i bez velike pompe usred turističke sezone 2022. Što su time dobili gosti kampa smještenom na poluotoku Stoja koji predstavlja prirodnu oazu mira i tišine? Na mjestu 127 starih mobilnih kućica postavljeno je 75 novih, ali više kategorije pa ih sada zovu Deluxe camping vile.

To je doprinijelo repozicioniranju kampa Arena Stoja na viši nivo, kako je to već postignuto s kampovima Arena One 99 Glamping i Arena Grand Kažela te dva hotela u Puli, Brioni i Park. Nakon sezone su nastavljena ulaganja pa se trenutno zatrpavaju novopostavljene cijevi kanalizacije jer će u dogovoru s Pragrandeom kamp biti priključen na gradsku kanalizaciju, a ranije je ispust išao u septičke jame.

VizualizacijaVizualizacija ulaza u kamp 

VizualizacijaVizualizacija budućeg restorana otvorenog za sve

Budući da je cijeli kamp veliko gradilište, direktoricu Arene Stoje Dolores Dragun pitali smo koje će sve nove sadržaje dobiti ovogodišnji gosti.

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Dolores Dragun, direktorica kampa Arena Stoja (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

- Gradimo novi caffe bar koji će biti lijepo i moderno uređen. Dobivamo kompletno novi restoran jer smo stari srušili. Bit će luksuzno opremljen i otvoren svima, gostima i Puljanima. Slijedi kompletna rekonstrukcija ulaza u kamp. Umjesto jedne, dobit ćemo dvije rampe, za ulaz i za izlaz, svaka za sebe, te za ulaz pješaka. S obnovom dolazi i nova portirnica i obnovljena recepcija, ali i veliki parking unutar kampa gdje će moći parkirati gosti prilikom prijave boravka, otkriva Dragun.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter