ISTRA KAO WEDDING DESTINACIJA

INDIJSKO VJENČANJE U ARENI I NA BRIJUNIMA: Slonica Lanka koju je darovala Indira Gandhi glumila je u indijskoj ceremoniji s njihovim poznatim glumcima

Indijci su poznati klijenti koji putuju svijetom s 200 do 300 uzvanika, što za jednu destinaciju znači jako puno. Istra tu maksimalno profitira. Indijska vjenčanja podrazumijevaju ogromne količine cvijeća, razne dekorativne materijale, šatore, najam razglasa… Jako im je bitna i hrana, a enormne količine novaca troše na dizajnerske haljine, nakit, aviokarte, kao i na noćenja svojih gostiju u destinaciji

| Autor: Doria Mohorović
Ilustracija

Ilustracija


Istra zaista ima sve predispozicije da postane nova atraktivna destinacija za održavanje indijskih vjenčanja, po uzoru na Grčku i Italiju. U svrhu ostvarivanja tog cilja, ovih se dana realiziralo višednevno snimanje promidžbenih materijala na najljepšim lokacijama Istre, a pritom je održano i 2. izdanje kongresa Istra Wedding Meet Up u pulskom hotelu Park Plaza Histria.

Najviše je pažnju javnosti privuklo završno snimanje editorijala indijskog vjenčanja u pulskoj Areni. Kako bi budućim indijskim klijentima dočarali vjenčanje u Istri, tako su pred kamere priznate fotografkinje Joy Strotz i najpoznatijeg svjetskog snimatelja Pervez Taufiqa, stali popularni indijski modeli i glumci Monica Vaswani i Rish Karama.

Tom nam je prilikom Velka Šuran, pulska organizatorica vjenčanja i vlasnica branda Weddings in Istria by LF, otkrila više pojedinosti o četverodnevnoj manifestaciji i snimanju editorijala na ekskluzivnim lokacijama diljem Istre.

- Indijska vjenčanja traju od tri do sedam dana, svaki od njih ima svoje značenje, zbog čega je i snimanje editorijala osmišljeno po danima. Sve je započelo ulaskom u Istru i biranjem lokacija u destinaciji, jer je to priča koju želimo predstaviti našim indijskim klijentima. Prva lokacija koju smo pokazali našim gostima bio je Motovun. Pružili smo im jedinstveni photoshooting s ulaskom u Motovun i pogledom na cijeli krajolik, vinograde i sve ono što Istra pruža, pojašnjava Šuran. Drugog su dana na Brijunima priredili indijsku ceremoniju sa slonom - takozvani Baraat.
- Imali smo priliku za snimanje dobiti našu Lanku, koja je dar indijske premijerke Indire Gandhi, a što je našim gostima iz Indije jako puno značilo. Lanka je bila fenomenalne volje, prihvatila je goste, pa su fotografije i snimci fantastični. Također, iskoristili smo lokaciju uvale Verige gdje smo odradili mehdi, vrlo poznat indijski običaj, govori Šuran.

Riječ je, naime, o tehnici ocrtavanja tijela koja je mnogima poznatija pod imenom henna, a osim za vjenčanja, Indijke njome ukrašavaju ruke i noge za druge prigode i svečanosti.

Još jedna lokacija koja je poslužila kao prekrasna scenografija za snimanje je i Aleja Pinia - poznati brijunski drvored. Završno snimanje ceremonije, što je ujedno i najvažniji dio indijskog vjenčanja, upriličeno je u pulskom amfiteatru. Tom je prilikom Arena zasjala u novom ruhu. Posebno je dekorirana raznim cvjetnim aranžmanima jarkih boja, raskošnim staklenim lusterima i svečano postavljenim stolovima.

- Arena je naš dragulj i stvarno je san snova u njoj napraviti vjenčanje. Nadam se da će naši sljedeći mladenci u Areni biti upravo Indijci, iako su nam dobrodošli svi, iz bilo kojeg dijela svijeta. Ovo je ostvarenje mog sna i kruna sedamnaestogodišnje karijere, a u tome mi je pomogao cijeli tim koji je sav posao odradio na najvišoj razini.

Indijska vjenčanja, koja traju od 3 do 7 dana, obilježena su brojnim tradicionalnim ritualima, a ono što na njima ne smije nedostajati su raskoš i šarenilo.

- Indijci su poznati klijenti koji putuju svijetom s 200 do 300 uzvanika, što za jednu destinaciju znači jako puno. Istra tu maksimalno profitira. Indijska vjenčanja podrazumijevaju ogromne količine cvijeća, razne dekorativne materijale, šatore, najam razglasa i drugo. Jako im je bitna i hrana, a enormne količine novaca troše na dizajnerske haljine, nakit, aviokarte, kao i na noćenja svojih gostiju u destinaciji. Poznati su po tome da su, i u vrijeme krize, profitirali sa svojim vjenčanjima, koja se često nazivaju "The big fat Indian wedding", kaže Šuran pritom dodavši da su Indijci vrlo kulturološki različit narod, zbog čega je bilo vrlo važno steći njihovo povjerenje.  

- Lokacijama smo to već i učinili, jako su oduševljeni sa svime što smo im pokazali i oni jednostavno ne mogu odoljeti stalno fotografirati i snimati. Jako im puno znači da poznajemo njihove kulturološke navike, kaže Šuran. Zbog toga je, u cilju edukacije istarskih organizatora vjenčanja i drugih operatera, održan kongres u Park Plazi s brojnim svjetski poznatim predavačima.

U goste su, naime, pozvali vrhunske specijalizirane planerice vjenčanja - Denise Lilie O'Neal, dizajnericu s 20 godina iskustva u

planiranju evenata koja je prema Brides magazinu proglašena

jednom od najboljih wedding planera Amerike. Uz Denise stigla je i Erika Jones, međunarodna dekoraterka čiji je rad predstavljen u mnogim časopisima uključujući The New York Times, Huff Post

Weddings, Harper's Bazar i drugi.
- Htjeli smo da nam upravo one kroz svoju prezentaciju "7 steps in Indian weddings" predstave sve trikove i savjete - što ne smijemo napraviti, koje su to greške na koje moramo obratiti pozornost da bi se gosti osjećali ugodno i imali potpuno povjerenje u nas, priča Šuran pa dodaje da ju je posebno razveselio dolazak DWP Destiantion Wedding planners, svjetskog poznatog kongresa organizatora destinacijskih vjenčanja koji obično okuplja 450 do 500 najboljih wedding planera svijeta.
- Kada su čuli za našu ideju i vidjeli slike naše ljepotice Arene, odlučili su doći i upoznati sve bitne sudionike wedding industrije s našeg područja i upoznati se s Istrom kao vrhunskom

wedding destinacijom. Istru su prepoznale mnoge velike ličnosti iz

svijeta gastronomije, filma, kulture, glazbe, sporta i svijeta biznisa, a ovoga puta prepoznali su to i strani wedding planeri te DWP kongres koji, nakon svega, spremno upisuju Istru na svjetsku mapu destinacija za vjenčanja, zaključuje Šuran.

 Organizatori projekta povezani u cilju promocije Istre kao wedding destinacije

Za realizaciju ovog događaja zaslužni su Weddings in Istria by LF, Turistička zajednica Istarske županije, TZ Grada Pule, TZ Općine Medulin, Turističke zajednice klastera južne Istre te Croatia Full of Life.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater