DOBRA PRILIKA

Od danas rade i Brijuni. CIJENE SU SMANJENE, A SAZNAJEMO I KORONA-UVJETE ZA POSJET PARKU

| Autor: Glas Istre

Nacionalni park Brijuni od danas je ponovno otvoren za individualne posjetitelje, s načinom rada koji se provodi prema uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera civilne zaštite.

Organizirani individualni izleti uz vodstvo stručnih vodiča provode se po promotivnim povoljnijim cijenama ulaznica od 95 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu od 4 do 14 godina. Termini izleta su od 9 do 11 sati, zatim od 11.30 do 14 te od 13.30 do 16 sati.

U cijenu prilagođenog izleta na Veliki Brijun uključene su vožnja brodom, vožnja otvorenim turističkim vlakom, posjet Safari parku te šetnja Kochovom stazom, do Stare masline i Brijunskog mediteranskog vrta. Posjetiteljima je na raspolaganju po izboru i posjet znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice. Broj osoba po skupini reduciran je u skladu s odlukama Stožera. Posjetiteljima se preporučuje nošenje maski na licu u zatvorenim prostorima - tijekom vožnje brodom i u Kući za brodice. Aktualnim preporukama Stožera prilagođen je kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun, kao i kapacitet turističkog vlaka.

Ulaznice za NP Brijuni moguće je kupiti on line putem web stranice www.np-brijuni.hr. Nije ih potrebno printati, dovoljno je pokazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod. Na Velikom Brijunu otvoren je i golf teren te pojedini ugostiteljski objekti. Za dodatne informacije, otvorena je poslovnica JU NP Brijuni u Fažani radnim danom od 8 do 15 sati, a nedjeljom od 8 do 14 sati.

O svim promjenama vezanima za način rada Nacionalnog parka Brijuni posjetitelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih mrežnih stranica Javne ustanove Nacionalni park Brijuni i društvenih mreža.

Posjetiteljima je od ove godine dostupan dodatni sadržaj, nova mobilna aplikacija Brijuni Pocket Guide (Brijunski džepni vodič). Nova aplikacija olakšat će snalaženje svima koji žele istraživati otok Veliki Brijun u vlastitom aranžmanu. Korisnicima će istraživanje Velikog Brijuna poboljšati i oznake s brojem te QR kodom pojedine točke, postavljene na otoku, na svim lokacijama obuhvaćenima aplikacijom.

Brijuni Pocket Guide već je dostupan za preuzimanje na Android i iPhone uređajima. Posjetiteljima se preporučuje preuzimanje aplikacije prije dolaska na otok kako bi se unaprijed upoznali s njenim značajkama.

U aplikaciji Brijuni Pocket Guide korisnici, među ostalim, mogu pronaći brojne informacije o atrakcijama (prikaz bogate arheološke i graditeljske baštine NP Brijuni), smještaju (važne informacije o hotelima i sobama za iznajmljivanje s opisom, kapacitetima, prikazom na karti, kontakt podacima i fotografijama), ugostiteljskoj ponudi (barovi i restorani) te mogućnostima sportsko-rekreativnih aktivnosti u Nacionalnom parku. Namijenjena je svim posjetiteljima, sa sadržajem na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i ruskom jeziku. Uz zanimljivosti NP Brijuni prikazane su galerije fotografija te GPS oznake lokacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater