KORONAKRIZA POGODILA I PRIJEVOZNIČKI SEKTOR

HRVATSKE ŽELJEZNICE NA METI ISTRANA: Mogućnost ukidanja željezničkih linija u Istri izazvala burne reakcije. OGLASIO SE MINISTAR BUTKOVIĆ

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Značajan dio hrvatskog novca za obnovu željeznice završit će u Istri, tvrdi Anton Kliman (D. MARUŠIĆ - ČIČI)

Značajan dio hrvatskog novca za obnovu željeznice završit će u Istri, tvrdi Anton Kliman (D. MARUŠIĆ - ČIČI)


Nakon što je u Glasu Istre objavljen članak o potencijalnom ukidanju željezničke linije iz Pule za Rijeku, iz ureda Uprave Hrvatskih Željeznica Putnički prijevoz d.o.o. (HŽPP) priopćili su da do promjena u voznom redu vlakova na istarskom području ipak neće doći. Također, od 7. rujna 2020. na relacijama Rijeka – Lupoglav – Rijeka i Buzet – Lupoglav – Buzet uvedene su dodatne autobusne linije.

U HŽ-u navode da su, kao i drugi prijevoznici, suočeni s poteškoćama u poslovanju uzrokovanim epidemijom korone te bilježe veliki pad prihoda od prodaje karata, odnosno znatno manji broj putnika koji koriste prijevoz vlakom.

- Iz navedenih razloga razmatraju se mogućnosti racionalizacije poslovanja zbog posljedica epidemije bolesti COVID-19. Bez obzira na navedeno, na istarskom području neće biti ukidanja vlakova, priopćili su iz HŽ-a, čiji se vozni red vlakova nalazi na njihovim stranicama na internetu.

I Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković tvrdi kako neće biti ukidanja određenih željezničkih linija, no i kako je potrebno revidirati linije kojima se trenutno prevozi mali broj putnika. Butković je opovrgnuo tvrdnje predstavnika nekih oporbenih stranaka - Domovinskog pokreta i SDP-a - da će se ukidati neke željezničke linije te podatke o tome koji su izišli u Istri.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter