NOVI RASKOL

ČELNIK SDP-a VRSAR PRED ISKLJUČENJEM IZ STRANKE - VILI BASSANESE, županijski SDP: Popović se godinama ponaša nedolično / SERĐO POPOVIĆ, vrsarski SDP-: Istarski SDP je farsa gora od Živog zida

| Autor: Chiara BILIĆ

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Vili Bassanese kaže da Popovića ne isključuju iz stranke, nego da je točka o njegovom iščlanjenju prijedlog koji će se dostaviti predsjedništvu SDP-a Hrvatske, stranačkom tijelu ovlaštenom za donošenje takvih odluka * Nakon debakla na izborima za EU parlament i osvajanja 15 posto glasova u županiji koja 70 posto diše lijevo, našli su krivca za svoj neuspjeh i loš rad. Mene! Kako to? Kako to? Možda su Srbi? Možda masoni? Netko nas sabotira?, pita se Popović

 

"Lumeni Sanja Radolović Bibi, Danijel Ferić i Vili Gennovese ovaj, Bassanese, vjerojatno uz pomoć Davora Bernardića, odlučili su po ne znam koji put da me pokušaju izbaciti iz SDP-a, a pošto sam ja već odavno rekao da s takvim ljudima koji vode današnju županijsku organizaciju nemam ništa politički, ljudski ni moralno, realno, hvata me osjećaj zadovoljstva da me ljudi neće miješati s njima jer smo trenutno svi u SDP-u", napisao je jučer predsjednik SDP-a Vrsara Serđo Popović na svom privatnom Facebook profilu. Povod za takve optužbe na račun stranačkih kolega nadolazeća je sjednica istarskog SDP-a na čijem je dnevnom redu prijedlog o isključenju Popovića iz stranke.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Vili Bassanese odbio je odgovoriti na Popovićevim napad na osobnoj razini, ali je naglasio da ga oni ne isključuju iz stranke, nego da je točka o njegovom iščlanjenju samo prijedlog koji će se dostaviti predsjedništvu SDP-a Hrvatske, stranačkom tijelu ovlaštenom za donošenje takvih odluka.

- Popovićevo iščlanjenje našlo se na dnevnom redu zbog njegovog dugogodišnjeg nedoličnog ponašanja koje ne priliči jednom članu stranke i koje nije u skladu s unutrašnjim ustrojem SDP-a, poručio je Bassanese.

- Otkad je neprilično ponašanje reći istinu? Sanja Radolović se našla uvrijeđenom jer se ne slažem s njom što hvali biskupa. To je samo njezina taština i netrpeljivost, odgovara pak Popović.

Već viđeno

Scenarij je to koji podsjeća na raskol u istarskom SDP-u iz 2015. godine kada je Županijski odbor pokrenuo postupak protiv bivše predsjednice Maje Šarić i Popovića, inače tadašnjeg predsjednika Foruma mladih SDP-a Istre, člana županijskog odbora i člana predsjedništva SDP-a Istre. Taj je slučaj završio tako je Šarić i Popoviću zabranjeno da se naredne dvije godine kandidiraju na neku funkciju na županijskoj razini, a Šarić je još ranije te godine izglasano nepovjerenje kao predsjednici županijskog SDP-a. Popović je tada tvrdio da su glavni kreatori hajke Ferić i Bassanese, koji su, kako je govorio, Šarić rušili zbog osobnih interesa. Sada tvrdi da ga Radolović, Ferić i Bassanese iz stranke žele izbaciti zbog osobne netrpeljivosti, odnosno mržnje koja traje otkad su Šarić stajali glave.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini