ANEKSI KOLEKTIVNIH UGOVORA

BUZET Plaće veće 6 posto za zaposlena u gradskoj upravi, vrtiću i za vatrogasce

Ovo je prva intervencija nakon osam godina kada je riječ o kolektivnim ugovorima, komentirao je gradonačelnik Buzeta Damir Kajin

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Buzet

Buzet


 Zadnjih prosinačkih dana gradonačelnik Buzeta Damir Kajin potpisao je aneks kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u upravnim tijelima Grada Buzeta gdje je supotpisnik sindikalni povjerenik sindikalne podružnice Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije. Potpisao je i anekse kolektivnih ugovora za zaposlenike Dječjeg vrtića "Grdelin" i Javne vatrogasne postrojbe Buzet, a te se odredbe od početka ove godine osim na njih, primjenjuju i na druge proračunske korisnike.

- Ovo nije otklanjanje nepravde učinjene zaposlenicima u lokalnoj samoupravi, bilo da je riječ o gradskoj upravi, vatrogascima, djelatnicima vrtića, ovo nije čak ni praćenje inflacije u 2021. i 2022. godini, ovo je samo usklađivanje plaća s 2009. godinom, s naglaskom da se kolektivni ugovor nije mijenjao od 2013. godine. Znači, ovo je prva intervencija nakon osam godina kada je riječ o kolektivnim ugovorima, komentirao je Kajin.

- Dok su javne plaće onih koji su na proračunu Republike Hrvatske u masi porasle za 30 posto, a od 2017. do 2021. godine individualne plaće od te mase rasle su 18 do 24 posto po riječima Vilima Ribića, naša je masa za plaće cijelo ovo vrijeme ostala ista, odnosno sada je i manja, jer ja nisam na plaći, već primam naknadu, a odnedavno na plaći nije ni bivša zamjenica gradonačelnika, rekao je Kajin.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter