Svečanost 30. obljetnice

Obilježen Dan obrtničke komore: Dodijeljene nagrade najuspješnijim gospodarstvenicima

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)


Istarska sabornica u Poreču bila je domaćin svečanosti Dana Obrtničke komore Istarske županije na kojoj je obilježena jubilarna 30. godišnjica od osnutka ove gospodarske institucije.

Povelje, zahvalnice i priznanja HOK i Obrtničke komore Istarske županije dobili su Serđo Širol, obrt u građevinarstvu Omegamont, Stanislav Briškoski obrt za ugostiteljstvo Ranch Fortuna, Luana Kadum trgovačko-proizvodni obrt Crispinilla, posthumno Milan Hrvatin ugostiteljski obrt "Orca", Dalan Fable obrt za trgovinu i usluge "Dalfa", Sanela Moscarda frizerski obrt "Sany", Mario Perković obrt za postavljanje podnih i zidnih obloga "Parketar", Daniele Turcovich obrt za morski ribolov "Menula", Nataša Šestan Grabovičkić ugostiteljski obrt "Škuža", Gafur Sulejmani obrt za ugostiteljstvo "Frulateria", Patrik Božić "Patrik vodoinstalacije", Eugen Hrvatin "Hrvatin transport", Srednja škola Buzet, Roberto Vellico obrt za prijevoz "Vellico", Fabrizio Korenika elektromehaničar "Unico", Adriana Ladavac obrt za računovodstveno- knjigovodstvene poslove "Ladavac", Alen Božić obrt za popravak motornih vozila "A.B. Motors", Jasna Jaklin - Majetić.

Dodijeljena su i priznanja u kategoriji majstor - stručni učitelj i to Davidu Damjaniću frizersko kozmetički studio "Fashion Studio", Zoran Baričević obrt "Vlado", Edi Prodanu obrtništvo "Prodan", te Povelja "Zlatne ruke" Gordanu Trojanoviću obrt za proizvodnju bilja "Rasadnik Darko" koju je preuzeo g. Enrico Cernecca.

- Moram istaknuti da Istarska županija prednjači u Hrvatskoj po broju obrtnika u odnosu na broj stanovnika i trenutno smo na preko deset tisuća poduzetnika. Uslužna djelatnost prednjači po broju obrta, dok su trgovina i ribarstvo u blagom padu. Velik rast bilježi i građevina i prijevoz, a ugostiteljstvo stagnira - rekao je predsjednik Obrtničke komore Istre Robert Momić.

U ime svih laureata na dobivenim nagradama zahvalio se obrtnik David Damjanić.

- Zahvalio bi se u ime svih nagrađenih, istaknuo bih edukaciju mladih kao najbitniju stavku u razvoju i opstanku obrtništva. Nije lako biti poslodavac, mentor i učitelj, ali uz radu i disciplinu mislim da to moramo odraditi mi i pokazati mladim naraštajima i kom smjeru da idu - rekao je Damjanić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter