POST FESTUM

Dugogodišnja načelnica Raše Glorija Paliska odlazak "najavila" nedolaskom na zadnje dvije sjednice Vijeća

| Autor: Branko Biočić
Glorija Paliska (Snimio: Branko Biočić)

Glorija Paliska (Snimio: Branko Biočić)


Kao grom iz vedra neba u utorak navečer odjeknula je vijest da je dugogodišnja načelnica općine Raša Glorija Paliska (IDS), koja je na toj funkciji provela gotovo puna tri mandata, podnijela ostavku. Građanima se obratila pisanim putem, preko medija, a jučer nije odgovarala na telefonske pozive, kao ni predsjednik Vijeća Željko Zahtila, njegov zamjenik Zlatan Fejzić i predsjednik raškog IDS-a Aleks Bedrina.

Paliska je vratila službeni auto, prodala stan u Labinu i, kako saznajemo, odlazi raditi i živjeti u Zagreb.

- Zatečena sam, za ostavku sam saznala iz medija, nije bilo nikakve najave, rekla je Dolores Sorić, predsjednica Zajedice podružnica IDS-a Labinštine.

»Kuhalo« se duže vrijeme

Već neko vrijeme dalo se naslutiti da se nešto događa, jer Paliska nije prisustvovala na posljednje dvije sjednice Općinskog vijeća, a na nekoliko prethodnih nije ništa govorila, već je umjesto nje u raspravama sudjelovao i na pitanja odgovarao pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Igor Radić, koji također nije došao na prošlotjednu sjednicu Vijeća.

Glorija Paliska sigurno nije naprečac donijela ovu odluku, već ju je vjerojatno pripremala mnogo ranije. Negdje je puklo, zasitila se politike. Kažu da je bila na ledu u IDS-u, čija je svojevremo bila i potpredsjednica, a sada je nema nigdje. Nakon mnogo toga dobroga što je učinila u 15 godina na čelu općine, odlučila je godinu dana prije lokalnih izbora podnijeti ostavku o kojoj je građane obavijestila - priopćenjem.

Paliska je na svakoj sjednici bila izložena »bombardiranju« nezadovoljnih, ali vrlo aktivnih oporbenih vijećnika, kojih je, uz sedam IDS-ovih, u Vijeću šest - tri iz SDP-a, dva iz HDZ-a te jedne vijećnice iz HSU-a.

Njihovo nezadovoljstvo kulminiralo je iz sjednice u sjednicu, a tome spomenuti i nezadovoljstvo mještana zbog postavljanja rampe u Koromačnu, kamere u Trgetu bez table upozorenja i velikog broja kazni, što je izazvalo »događanje naroda«.

Zamjeraju joj i slučaj s mostom u Donjoj Raši, koji je doveo prošle jeseni do poplave a radovi na novom mjesecima stoje, spominju Društveni dom u Sv. Bartolu, koji je zatvoren, a ključ ima načelnica, obnovljeno rudarsko okno, u što je uložen veliki novac, a u kojem nakon otvaranja nema posjetitelja.

Nekorektno prema partnerima

- Nije dolazila na sjednice ni odgovarala vijećnicima, a na sedam, osam sjednica nije ni otvorila usta. S druge strane, neke odluke donosila je samostalno. Njezina odluka je sramotna, ali to je najbolje što je mogla učiniti, izjavila je Admira Žakula, vrlo aktivna vijećnica HDZ-a.

- To je neprofesionalno i nekorektno prema nama vijećnicima, građanima, njezinim glasačima, ali i njezinim koalicijskim partnerima jer su nam to mogli najaviti ranije, barem na zadnjoj sjednici na koju nije došla. Tko će sada donositi odluke, potpisivati akte, što je sa predmetima koji su u tijeku i primanjem građana, ustvrdio je SDP-ov vijećnik Nikola Lazić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter