na stanciji buršić

Uskrsna radionica: Izrada slatkih i slanih jela koju će voditi poznata istarska slastičarka

| Autor: Glas Istre
Uskrsna radionica s Dragicom Lukin

Uskrsna radionica s Dragicom Lukin


Drugi tjedan, 29. ožujka u 17.30 sati na Stanciji Buršić održat će se radionica izrade tradicionalnih i modernih, slanih i slatkih jela koju će voditi poznata istarska slastičarka Dragica Lukin.

Radionica i ove godine predstavlja svojevrstan uvod u nadolazeću manifestaciju “Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese” koja će se u Vodnjanu održati na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja u 13 sati na Stanciji Buršić.

Dragica Lukin će zajedno s polaznicima edukacije pripremati tradicionalna uskrsna jela i predstaviti neke modernije izvedbe tradicionalnijih jela.

Dragica Lukin jedna je od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih slastičarki, koja je dobila posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva. Slastičarka je s impresivnom hrvatskom i svjetskom karijerom.

Prilika je ovo za sve polaznike da se upoznaju s običajima vezanim uz Uskrs kroz gastronomiju. Petkom se u Vodnjanu i okolici pripremala i jela posna hrana. Tradicionalno se pripremao bakalar s posuticama. Za Uskrs se pripremala tradicionalna špaleta u kombinaciji s jajima, mladim lukom, šparugama, palentom, fužima. Špaleta se tradicionalno priprema “a la giravolta”. Špaleta se polusuha reže nožem nešto deblje od pršuta te se potom okreće na toplom maslinovom ulju i na kraju zalijeva istarskom malvazijom ili teranom.

gg

gg

Uskrs je po tradiciji i sladak. Nekoliko jednostavnih, ali originalnih uskrsnih slastica, među kojima su pinca i jajarica.

Tradicionalne i nove recepte svi polaznici radionice imati će priliku naučiti na Stanciji Buršić. Cijena radionice je 7 eura, a uključuje potrebne sastojke, aperitiv i čašu vodnjanskog pjenušca. Broj polaznika je ograničen, a svoje mjesto na radionici moguće je rezervirati pozivom na broj 098 997 29 99.

Organizator ove slatke radionice je Stancija i pršutarna Buršić u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vodnjana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter