SEA STAR FESTIVAL

VIDEO / UMJETNICA MORA BITI ZDRAVA: Pogledajte dio jučerašnjeg nastupa Konstrakte u Umagu

| Autor: Doria Mohorović


Čak 19 tisuća fanova iz četrdeset zemalja prvog je dana bio dio Sea Star festivala, događaja koje će mnogima zasigurno ostati još dugo u sjećanju.

U umaškoj laguni Stella Maris među okupljenima je najviše ipak bilo domaće publike koja je, nakon dvije godine pauze, nestrpljivo iščekivala priliku da ponovno izvadi šljokice i svjetleće rekvizite iz ladica i u sav glas zapjeva i zapleše sa svojim omiljenim izvođačima. Prvog dana festivala, horde posjetitelja su, nakon što su preuzeli festivalske narukvice, pohrlile prema pozornicama na nastupe nekih od najpoznatijih regionalnih i svjetskih zvijezda.

U petak je festival otvorio Vojko V, regionalna hip hop ikona, a potom je scenu sa svojim popularnim hitovima zapalila balkanska kraljica Senidah.

Spektakularno je bilo i prvo koncertno izvođenje pjesme "In Corpore Sano" popularne glazbenice Konstrakte. Iako je na njenim drugim pjesmama publika bila nešto mirnija, nakon što su započeli prvi stihovi "Koja li je tajna zdrave kose?", zavladala je prava euforija među publikom koja je uz plesače i Konstraktu, u ritmu izvodila poznate pokrete dlanovima.

Energičan nastup izveli su i Eurovizijski pobjednici, Ukrajinci KALUSH Orchestra, koji su čak nekoliko puta ponovili pobjedničku pjesmu "Stefania". Ispisivanju festivalske povijesti pridonijeli su i talijanska hit senzacija Meduza, maestralni hit setovi Topica, Adiel, Tijane i Insolate ili vrhunski hip hop/trap masterclass u režiji legendarnih Onyxa, Kukusa, Stoke i Smoke Mardeljana.

Važno je napomenuti da je na ovogodišnjem izdanju nastupio velik broj utjecajnih umjetnica od kojih neke već desetljeće kreiraju svjetske top liste i trendove. Susret s Iggy Azaleom koja je također trebala nastupiti na ovogodišnjem Sea Staru, fanove će dočekati 7. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, prvog dana EXIT festivala.

Na koju god stranu Stella Marisa da se krenulo, prema glavnoj Tesla pozornici, technom obojenoj Nautilus Areni, naelektriziranoj Electric Waves sceni ili najglasnijem Silent Octopusu - svugdje je vladala dobra atmosfera i dobro raspoložena publika.

- Došli smo najviše zbog Kukusa, Senidah i Meduze. Zaželjeli smo se festivala nakon dugo vremena i ne bi ovo za ništa propustili, reklo nam je društvo mladih Riječana. Susreli smo i djevojke iz Umaga koje su oduševljene ovogodišnjim line-upom, no jedina je zamjerka, kažu, što ovog puta nema "španjolske pozornice".

- I inače odlazimo na festivale po Hrvatskoj, ali i šire. Na Sea Staru smo bile već nekoliko puta, a drago nam je da se festival odvija ovdje, napokon vidimo mlade ljude u našem gradu. Nismo bile na festivalima sigurno dvije do tri godine, stvarno nam je ovo falilo, kažu nam mlade Umažanke Nera Bazina, Jelena Čavarović i Lorena Jeger.
U Umag su došli i brojni Istrijani koji ističu da je ovo tek početak dobre ljetne zabave u našoj regiji. Bilo je tu i mnogih stranaca, a zanimljivo je da je upravo ovaj festival odabrala grupica Austrijanki iz Graza koje su ondje proslavile djevojačku večer svoje prijateljice.

Zbog festivala su i gotovo svi smještajni kapaciteti u Umagu i okolici rasprodani, stoga je i turistička sezona ovdje započela mnogo ranije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum