SURADNJA

VIDEO / KREATIVNI SPOJ LIJEPE NAŠE I LONDONA: "Put" ujedinio Livija Morosina i Ivana Dečaka, a spot potpisuje Danilo Dučak

| Autor: Glas Istre
Ivan Dečak i Livio Morosin

Autor teksta pjesme je Livio Morosin koji glazbu potpisuje zajedno s Marc JB-jem i Brankom Radićem. Ženski vokal otpjevala je pulska multimedijalna umjetnica Renata Šimić, a video je djelo Danila Dučka, akademskog slikara, animatora i ilustratora koji je većinu svog radnog vijeka proveo u New Yorku, a posljednjih godina skrasio se u Motovunu. Uz Livia pjeva i Ivan Dečak

Glazba povezuje, a dokaz tome je i pjesma "Put" u kojoj su se spojili umjetnici iz Istre, Slavonije, Londona. Autor teksta pjesme je Livio Morosin koji glazbu potpisuje zajedno s Marc JB-jem i Brankom Radićem. Ženski vokal otpjevala je pulska multimedijalna umjetnica Renata Šimić, a video je djelo Danila Dučka, akademskog slikara, animatora i ilustratora koji je većinu svog radnog vijeka proveo u New Yorku, a posljednjih godina skrasio se u Motovunu. Uz to, Morosin je pozvao Ivana Dečaka, koji je čakavsko narječje do nedavno samo slušao, da s njim otpjeva novi singl.

"Kad sam upoznao Ivana i dečke, a bilo je to davno, u Šibeniku, shvatio sam da su to dobri i jednostavni ljudi koji vole glazbu. Od tada se družimo. Rijetko, ali iskreno. Znao sam da ćemo se kad tad naći u istoj pjesmi. I fala Bogu. Desilo se... Pjesma je nastala u Londonu, a autori smo Marc JB, Branko Radić i ja. A Ivan tako dobro pjeva čakavski da čovjek ne vjeruje", rekao je Livio.

Emotivne balade

Dečak, koji je objeručke prihvatio poziv, kaže: "Već duže vrijeme, kadgod se sretnemo Livio i ja, a to je uglavnom u sitne sate na kojekakvim afterima, govorim mu kako bi bilo fora da se spoji put jednog Istrijana i Slavonca u pjesmi. I, kako ono kaže poslovica; pazi što si želiš... I inače mi je interesantan rukopis Livia Morosina. U 90-ima je nepogrešivo redao hit za hitom u pop pjesmama koje nisu bile potrošna roba. Mnoge od njih i danas sigurno plove radijskim eterom i ne dođe vam da zbog njih promijenite stanicu, dapače, uvjeren sam kako će većini slušatelja izmamiti osmijeh i natjerati ih da poglasne i zapjevaju. U novije vrijeme pak piše prekrasne balade koje me, čak i ako ne razumijem baš svaku riječ, pogađaju direktno u srce. Pjevanje na čakavskom u pjesmi "Put" mi je, naravno, bio izazov, a ako nešto volim u ovom svom pozivu, to su izazovi", kaže Dečak.

Ljetna tehnika

Pjesma "Put" nastavak je Morosinovog očuvanja lokalpatriotske baštine u koju je uključio i ljude koji Istru vole na daljinu.

Videospot je animacija Danila Dučka, nastala u potpunosti na iPadu. Ovaj akademski slikar, animator, ilustrator i fotograf svoj rad na iPadu naziva "ljetnom tehnikom" kojom se i ovog puta poslužio i stvorio još jednu svoju impresiju inspiriranu pjesmom Livija Morosina.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum