KONCERTNA SEZONA

U DVORIŠTU ROJCA: Trio Melting Waves - terapeutski, pomaže svima

| Autor: Zoran ANGELESKI
Melting Waves - izvedba "Stratocluster"

Melting Waves je audio-vizualni, izvedbeni i produkcijski sastav koji čine umjetnički i životni partneri Tena Novak Vincek i Hrvoje Pelicarić te multimedijalni umjetnik Filip Borelli

Audio-vizualna izvedba zagrebačkog sastava Melting Waves, uz besplatan ulaz, na programu je večeras u dvorištu Dnevnog boravka Rojca s početkom u 22 sata, čime se otvara ljetna sezona koncerata na ovoj lokaciji.

Elektroakustička glazba

Melting Waves je audio-vizualni, izvedbeni i produkcijski sastav koji čine umjetnički i životni partneri Tena Novak Vincek i Hrvoje Pelicarić te multimedijalni umjetnik Filip Borelli. Riječ je o izvedbi elektroakustičke glazbe uz video projekcije koje se baziraju na video uracima stare turske tehnike crtanja na vodi, u crno- bijeloj varijanti. Pomoću analogne elektronike, semplova, vokala i žičanih instrumenata provučenih kroz efekte, trio rastapa zvučne i vizualne valove rastežući vremenske intervale njihove jeke.

Organizatori koncerta su Soundpainting platforma Pula i Savez udruga Rojca, uz financijsku podršku Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura Nova, Upravnog odjela za kulturu Istarske županije i Grada Pule.

- Teško je konceptualizirati intuitivna stanja stvaranja koja su u odsustvu uma i razuma; ona su bestežinska i bezgranična u konvencionalnom smislu poimanja i logike. Učinak Melting Wavesa ima terapeutski pristup, odnosno prirodno uzdizanje na visoke vibracije koje opuštaju i zrače neinvazivno i nježno. Dođite svi kojima treba liječenje! Dakle svi, poručuju duhovito organizatori.

Umjetnički dosezi

Tena Novak Vincek (Zagreb, 1986.) diplomirala je violinu 2008. godine, na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se kod brojnih domaćih i stranih renomiranih pedagoga, te osvajala nagrade na regionalnim natjecanjima. Kreatorica je novog glazbenog žanra koji naziva progresivni minimalizam.

Hrvoje Pelicarić oblikovatelj je zvuka, glazbenik, producent i multimedijalni umjetnik. Diplomirao je tonsku tehniku na School of audio engineering u Rotterdamu, preddiplomski studij Filma i Videa, te diplomski studij smjera Medijska umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Filip Borelli je hrvatski novomedijski umjetnik koji se bavi istraživanjem interakcije između svjetlosti, zvuka, pokreta i glazbe. Diplomirao je Nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je također završio ekonomski fakultet. Radio je kao glumac, redatelj, snimatelj, montažer i performer na brojnim predstavama, filmovima i glazbenim spotovima.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum