OVE SUBOTE U RIJECI

SUTON 3: Audio-vizualna manifestacija koja spaja arhitekturu i povijest s novim medijima te suvremenom autorskom glazbom

| Autor: Tea TIDIĆ
The Hunting Dogs by Romano Grozić

The Hunting Dogs by Romano Grozić


Ove subote, 20. studenog, s početkom u 20.20 sati, u prostoru Exportdrva na grobničkoj rivi, održat će SUTON 3, audio-vizualna manifestacija koja spaja arhitekturu i povijest odabranog lokaliteta sa novim medijima te suvremenom autorskom glazbom umjetnika u usponu.

Na trećem izdanju manifestacije SUTON nastupit će hrvatsko-talijanski electro-shocked pop-duo The hunting dogs i zagrebačka producentica Tonota.

The Hunting Dogs

Hrvatsko-talijanski electro-shocked pop-duo kojega čine glazbenici Alba Nacinovich i Marco Germini. Glazbu stvaraju u živo svirajući mnoštvo instrumenata, uključujući live looping, živu elektroniku i improvizirane isječke.

Bili su predgrupa Kadebostany na Arezzo Wave Festival, a njihova pjesma 'Back On Track' korištena je za reklamu koja se emitirala na Sky TV-u. Nagrađeni su "Nagradom za glazbenu inovaciju" na Karlovačko RockOff festivalu 2015. u Zagrebu. Festivalski kompilacijski album osvojio je Porin, a njihova pjesma "Petrha" vrtila se na svim važnijim hrvatskim radijskim postajama. Njihov prvi EP "Out To Hunt", s remiksom DJ-a Qwilla iz Bostona, hvalili su talijanski kritičari, često ga uspoređivali s djelima Björk i The Knife, a proglašen je jednim od "5 najboljih EP-a 2015." od strane hrvatskog Večernjeg lista.

Nastupali su na festivalu Collisioni, održali koncert u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagebu koji se prenosio uživo na HRT-u, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, austrijskom WavesVienna, mađarskom BUSH – Budapest Showcase Hubu i talijanskom SudWaveu, gdje su osvojili nagradu ArezzoWave "Najbolji talijanski nadolazeći umjetnik 2019."

Oboje su magistrirali jazz, a višestruko su nagrađivani u području jazza, elektronike i filmske glazbe kao izvođači, skladatelji i aranžeri. Surađivali su s glazbenicima koji su bili nominirani za Grammy (Scott Kinsey, Glauco Venier) i bili uključeni u nagrađivane projekte (ASCAP Johnny Mendel Prize, David di Donatello Film Festival Selection).

Tonota

Ivona Eterović je mlada producentica iz Zagreba. Kroz svoj rad pretežito se bavi dočaravanjem svakodnevnih životnih situacija i emocija kroz zvuk, intuitivnim i iskrenim stvaranjem kompozicija.

Na scenu je stupila s projektom Playground Hustle: duom koji spaja elektroniku s eksperimentalnim rapom. Pod tim sastavom izbacuje 2 EP-a (Pikule, Kolovoz) i jedan album (IGLE). Pjesma s albuma ''IGLE'' ušla je i najuži krug za nagradu Milana Mladenovića 2020. godine, prestižnu nagradu za alternativna izdanja u regiji, dok se pjesma ''Mladež bez Boga'' našla na kompilaciji PDV recordsa.

The Hunting Dogs by Romano Grozic´

S prvim solo live setom nastupila je na Illectricity festivalu a osim toga zabilježila je nastupe u Pločniku, Medici i KSET-u kao podrška novonastalim kolektivima koji promoviraju nove pristupe

elektronici i ideji rave partija (VOLTA, Corrupt). 2020. godine izvodi live act na streamu ZEZ festivala kao i na Izložbi zvuka. Od 2021. godine kreće zajedno s Kristianom Bagarićem (varboskom) razvijati improv live act duo. 2021. godine se također vraća na Izložbu zvuka gdje bilježi prvo vizualno-zvukovno djelo u suradnji s varboskom i Filipom Pacakom.

Godine 2020. izbacila je prvu solo pjesmu naziva ''sve se kretalo i sve je stalo.'' Prema portalima koji prate regionalnu eksperimentalnu elektronsku scenu ova skladba je završila na ljestvicama najboljih ostvarenja u regiji. Od recentnijih izdanja, potpisuje produkciju i mix novog albuma Sare Renar ''Šuti i pjevaj'', sudjelovala je u kompilaciji Collective Reverbs kolektiva Živa muzika, te je izbacila remix pjesme ''Opet gange'' benda ŽEN na labelu Loose Lips iz Velike Britanije. Nedavno je imala i izlet u filmske vode te je radila light motive za dokumentarac ''Teta mama'' u produkciji kuće Trigon. Od najnovijih suradnji tonota ima čast povremeno stati za pult i vrtiti matrice za Edu Maajku.

OBLIK3

Multimedijalni umjetnik koji se bavi dizajnom i izradom modularnih scenografskih rješenja po kojima tehnikom projekcijskog mapiranja animacijom vizualizira glazbu. Od 2008. godine priprema i izvodi svjetlosne video instalacije za tristotinjak događanja, festivala, koncerata, predstava i izložbi. Iza imena OBLIK 3 trenutno stoji Gospodin Brodski (Damjan Šporčić), dijeleći niz ostvarenja i uspomena u projektima sa brojnim umjetnicima, suradnicima i organizatorima u regiji i šire.

Ovoga će puta voditi program video projekcija koristeći postav izložbe Fiume Fantastika kao scenografiju.

SADA

Intimna multisenzorna instalacija riječkih umjetnika Marina Dlake, Andreje Jandrečić, Stephany Stefan, Damjana Šporčića i Ive Vičića biti će posjetiteljima dostupna kroz večer.

Foto by Jan Mastrovic´

Cijena ulaznice iznosi 45 kuna, te se ulaznice mogu kupiti putem sustava ENTRIO ili na ulazu na dan manifestacije. Broj ulaznica je ograničen.

Za sudjelovanje na manifestaciji biti će potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Za one koji nemaju Covid putovnicu biti će osigurano testiranje na ulazu. Događaj će se održati uz sve mjere i preporuke stožera za suzbijanje Korona Virusa.

Manifestacija je sufinancirana iz proračuna Grada Rijeke za programe javnih potreba u kulturi za 2021. godinu, a ovogodišnji sponzori su dBoki, Promotrix, Slika i Restaurant Kokolo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini