POČELO GLASOVANJE

ROCK&OFF: Publika bira najbolja glazbena ostvarenja domaćih izvođača u 2019. godini

| Autor: Tea TIDIĆ

Stručni žiri sastavljen od 77 novinara i medijskih djelatnika iz čak 40 različitih medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu odabrao je najbolje glazbenike u Hrvatskoj u dva kruga glasanja za Nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off.

Osim struke, svoje miljenike na domaćoj glazbenoj sceni bira i publika - naime, na stranici https://www.iskon.hr/Rock-Off počelo je glasovanje za Iskonovu nagradu publike na drugoj po redu dodjeli nagrada Rock&OFF za najbolja glazbena ostvarenja domaćih izvođača u 2019. godini.

U jedinoj kategoriji, u kojoj umjesto novinara pobjednika odabire publika, nominirano je 13 izvođača koji su ostavili svoj glazbeni pečat u minuloj godini u rock i vezanim žanrovima.

Riječ je o imenima koja su na Rock&OFF-u također nominirana u kategorijama Album godine, Pjesma godine, Koncertni izvođač godine i Veliki prasak godine, što je ustvari nagrada za najboljeg debitantskog izvođača.

U Iskonovoj nagradi publike nominirani su Aklea Neon, Chui, Goran Bare & Majke, J.R. August, Jonathan, Overflow, Porto Morto, Sacher, Sun U, The Siids, The Strange, Urban&4 te Valentino Bošković.

Svi koji žele glasovati, mogu to učiniti maksimalno jednom dnevno od 10. siječnja 2020. godine pa do 29. siječnja 2020. godine, što je dan pred samu dodjelu nagrada, koja će se i ove godine održati u zagrebačkoj Tvornici kulture uz live prijenos na webu i društvenim mrežama.

"Kao što je prošlogodišnji dobitnik Vojko V. izjavio prilikom preuzimanja Iskonove nagrade publike, riječ je o kategoriji koja je najvažnija samim izvođačima. Divno je kad rad i kvalitetu prepozna struka, no uspjeh i slavlje su slađi ako stižu uz veliku podršku publike. Zato pozivam sve da glasovanjem podrže izvođača koji ih je osvojio prošle godine. Uz malo sreće, mogu osvojiti i glazbene nagrade koje smo pripremili", objasnio je Iskonov Krešo Madunović u pozivu publici na glasovanje.

Po zaključenju glasovanja publike održat će se i nagradno izvlačenje koje donosi nagrade onima koji sudjeluju u glasovanju: gramofon, Wi-Fi zvučnik i slušalice premium japanskog proizvođača Denon.

Nagradu Rock&Off su zajedničkim snagama prošle godine pokrenuli koproducenti Unison i Tvornica kulture za Hrvatsko društvo skladatelja, organizatora same nagrade.

Sve kategorije i nominirani u preostalih devet kategorija mogu se pronaći na stranici projekta www.rockoff.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum