DODJELA NAGRADA U PONEDJELJAK

Riječki kolektiv Mrave Brojim s pjesmom "Alkohol" ušao u finale Nagrade Milana Mladenovića

| Autor: Tea TIDIĆ
Mrave brojim (Foto: ProRec)

Mrave brojim (Foto: ProRec)


Riječki glazbeni kolektiv Mrave Brojim ušao je u finale nagrade Milana Mladenovića, a o tome kažu:

''Upravo to što smo kao potpuni anonimci ušli u finale, dokazuje koliko je ova nagrada drukčija i vrlo smo zbog toga sretni i ponosni!".

Na ovo natjecanje prijavilo se 243 sastava iz cijele regije, a odabrano je 12 finalista s prijavljenim pjesmama.

Mrave Brojim u finale su ušli s aktualnim singlom "Alkohol", kojom nakon singla prvijenca "Moje pleme", najavljuju album u izdanju Dallas Recordsa.

"Svi koji nas poznaju privatno, znaju da nismo pobornici glazbenih nagrada. U umjetnosti je nemoguće izmjeriti što koliko vrijedi određenih mjernih jedinica, koliko si skočio u dalj, bacio koplje, proizveo vijaka ili automobila, koliko si mrava prebrojao. No, nagrada Milan Mladenović je u mnogo čemu posebna i zato smo se odlučili prijaviti na natječaj. Nije ni diskografska, ni novinarska, posebna je sama tema natječaja ("glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti s prostora bivše Jugoslavije"), poseban je način izbora finalista koji omogućuje potpuno ravnopravno sudjelovanje anonimnih i renomiranih izvođača. Žiri čine ugledni glazbenici, apsolutni autoriteti, a ono najvažnije je da je osnovni motiv natječaja poticanje umjetničkog stvaralaštva. Upravo to, što smo kao potpuni anonimci ušli u finale, dokazuje koliko je ova nagrada drukčija i vrlo smo zbog toga sretni i ponosni", komentirao je nagradu frontmen benda Gospođo Pitomi. Osim njega, Mrave brojim čine Zoki Oktava, Sunce Mamino i Gospodin Morski.

Dobitnik Nagrade Milana Mladenovića za 2020. godinu bit će proglašen na svečanoj dodjeli na rođendan Milana Mladenovića, ovog ponedjeljka, 21. rujna u Beogradu, a može se pratiti i putem live streaminga na YouTubeu.

U međuvremenu, Mrave brojim ne miruju - nastupili su ovih dana na poprilično neobičnoj koncertnoj lokaciji i pozornici - u pilani u Leskovoj Dragi, a ovo je ujedno bio i prvi ikad održan koncert u ovoj pilani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter