RAZDVOJENE, ALI UVIJEK ZAJEDNO

POGLEDAJTE VIDEO / RASPJEVANE VETTICE I VIRTUALNO NJEGUJU KLAPSKO PJEVANJE: Glazbena poruka ljubavi, snage i zajedništva

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Ženska vokalna skupina "Vetta" iz Vrha u ovim neobičnim i teškim vremenima pandemije koronavirusa odlučila je iz topline svojih domova, poslati glazbenu poruku ljubavi, snage i zajedništva. Raspjevane Vettice uvjerene su kako je sada najvažnije biti strpljiv i čuvati sebe i druge, pa su to pokazale i vlastitim primjerom i poruku odaslale kroz virtualno zajedničko muziciranje, s obzirom da je uživo zabranjeno, a što im, kako kažu, jako teško pada.

Izvele su pjesmu "Da je meni s tobom kroz pasike". Riječ je pjesmi koju "Vetta" već dugi niz godina ima na repertoaru, a koju obožava izvoditi. Glazbu i stihove potpisuje Nenad Ninčević, aranžman Nikola Buble, a prilagodila ju je voditeljica vokalne skupine "Vetta" Leana Paladin, ujedno i dugogodišnja članica riječkog pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan. Audio i video je uredio Riječanin Toni Vidović, također član riječkog Kaplana.

- Svaka Vettica snimila je video kako pjeva svoju dionicu što je kasnije uklopljeno u jedan zajednički video. Ovaj nam je projekt bio pravi izazov s obzirom da to nije način pjevanja na koji smo navikle. Pjevanjem uživo, rame uz rame, stvaramo zajedničku energiju koju prenosimo, no u ovom slučaju bile smo prepuštene same sebi i mobitelu koji snima. Međutim, vrlo smo zadovoljne finalnim produktom i nadamo se da smo uspješno prenijele poruku, rekla je Leana Paladin.

Video je dostupan na YouTube kanalu Vokalna skupina "Vetta" te je s prigodnim riječima ujedno podijeljen putem društvenih mreža, Instagram i Facebook. "Vetta" kontinuirano održava virtualne probe gdje se definiraju budući planovi i novi repertoar u nadi da će se moći uskoro realizirati. Upravo je tijekom jedne probe i nastala ideja virtualne izvedbe.

Ženska vokalna skupina s Vrhuvštine u studenom ove godine slavi devet godina postojanja. Na prošlogodišnjem međunarodnom natjecanju zborova "Aurora cantat" koje je u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa u Karlovcu okupilo 28 zborova iz raznih zemalja svijeta, osvojila je srebrnu nagradu u kategoriji popularne glazbe. Srebrne nagrade osvojila je i na međunarodnim natjecanjima "Adria cantat" u Šibeniku 2016. godine te "Istria cantat" u Puli 2018. godine.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater