kraljica sevdaha

Pogledajte fotogaleriju: AMIRA MEDUNJANIN NASTUPILA NA PULSKOM KAŠTELU

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Amira Medunjanin, često viđena gošća na raznim koncertima u Puli, kao i na Malom Brijunu, nastupila je u srijedu navečer na pulskom Kaštelu.

Nije potrebno ni spomenuti da je Kaštel za ovu prigodu bio rasprodan.

Nije ju bez razloga novinar i glazbeni kritičar Garth Cartwright nazivao "bosanskom Billie Holiday" uspoređujući način na koji se Amira igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina.

I upravo to već godinama oduševljava publiku na njezinim uvijek dobro posjećenim koncertima, gdje pokazuje lirsko-epsko nadahnuće, sasvim poseban nastup i scenski pristup.

- Glazba za mene predstavlja slobodu. I to je jedino što čovjeku stvarno treba u životu kako bi se mogao pronaći, biti sretan i zadovoljan, rekla je u razgovoru za naš list prije nekoliko godina. I upravo je to bilo vidljivo i tijekom ovoga nastupa. Uvijek posebnog, drukčijeg.

Prvi je koncert održala u Puli prije deset godina, a od tada česta je i rano viđena gošća u ovim krajevima. Publika pamti njezin nastup u Areni 2018., ali i koncert na Kaštelu 2014., kao i niz nastupa na Malom Brijunu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of