NOVITETI S PULSKE SCENE

NOVE SURADNJE I NOVE PJESME: Maer & Šapo pjevaju Dylanu, a Fakofbolan I.R.A. MMXXI snimili pjesmu "Tusta We remember Marietto"

"Druže Bob (pjesma za Robbieja Z.)" singl je novog pulskog dvojca Maer & Šapo kojeg čine pulski kantautor Maer (Valter Milovan) te Šapo (Igor Šaponja), vokal streetpunk banda Fakofbolan. Pjesma je posvećena Bobu Dylanu koji ove godine slavi osamdeseti rođendan

| Autor: Mladen RADIĆ
Šapo i Maer

Šapo i Maer


"Druže Bob (pjesma za Robbieja Z.)" singl je novog pulskog dvojca Maer & Šapo kojeg čine pulski kantautor Maer (Valter Milovan) te Šapo (Igor Šaponja), vokal streetpunk banda Fakofbolan. Pjesma je posvećena Bobu Dylanu koji ove godine slavi osamdeseti rođendan. Pjesma se dotiče mnogih Dylanovih pjesama i životnih trenutaka uz refren koji u duhu šezdesetih godina poručuje da "čovjek nije roba / čovjek nije rob / druže Bob".

Šaponja i Maer pjevaju, s tim što Maer u pjesmi koristi i metlice i perkusije. Na pjesmi sviraju Boro Lukić (gitara, slide gitara), Srđan Kuzmanović Krle (kontrabas) i Aldo Spada (električna gitara, Hammond, programiranje) koji je pjesmu i producirao.

Ovo nije prva Maerova suradnja s drugim glazbenicima - "Hereza", zajednički album Livija Morosina i Maera bio je nominiran za nagradu Porin za najbolji album alternativne glazbe za 2018. Suradnja je proširena i na fotografa Đanija Celiju koji je režirao spot za remiks pjesme "Lažemo se" Morosina i Maera, a spomenuti je spot ovih dana imao premijeru na CMC-ju i YouTubeu.

Fakofbolan su nedavno ostvarili suradnju s pulskim glazbenim projektom I.R.A. MMXXI snimivši pjesmu "Tusta We remember Marietto" koju su posvetili preminulim punk legendama. Na pjesmi su još surađivali Mladen Parezanović-Cruz, Damir Bačac-Beli i Dean Pavletić-Tone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater