NAJNOVIJEDIMENSIONS

NOĆAS ZAVRŠAVA OPROŠTAJNO, OSMO IZDANJE FESTIVALA U ŠTINJANU Ženski techno uzavreo kultnu pozornicu

| Autor: Zoran ANGELESKI
Kiaro Scuro 'zapalile' Moat (D. ŠTIFANIĆ)

Najživlje je u noći s petka na subotu bilo u 'Moatu', impresivnoj pozornici u prokopu tvrđave gdje je prisutne dobro zagrijao ženski DJ tandem Kiara Scuro, Shanti Celeste te hamburška autorica Helena Hauff, zapaprivši techno u ovom jedinstvenom kamenom okruženju

Po nešto skromnijim, skraćenijim pozornicama (manja je, primjerice, ekskluzivna glavna bina 'Clearing', 'Subdub Areni' manjka središnji zvučni stup, dok 'Garden' na novoj lokaciji čak bolje 'diše'), po povratku na 'tokene' i manjem broju štandova ispred tvrđave Punta Christo - premda i dalje s odličnim ozvučenjima, renomiranim izvođačima i dobrom posjetom - može se zaključiti da se na štinjanskom poluotoku, unatoč suprotnoj želji brojnih inozemnih i domaćih ljubitelja elektronske glazbe, održava oproštajno izdanje Dimensions festivala.

Kiara Scuro

U noći s petka na subotu najživlje je bilo u kultnom 'Moatu', impresivnoj pozornici smještenoj u prokopu tvrđave gdje je sve prisutne dobro zagrijao ženski DJ tandem Kiara Scuro, zatim Shanti Celeste te Helena Hauff koja je donijela techno u ovo jedinstveno kameno okruženje.

Plesno i žestoko bilo je i u 'The Voidu', koji je preuzeo utjecajni glazbeni medij Resident Advisor uz katarzičnu glazbu producentice Object Blue te japanskog DJ Nobua, dok je nešto ležernije bilo u 'Gardenu'.

Glavna pozornica festivala, 'Clearing', ugostila je neke od najboljih live nastupa i DJ-eva, Jayda G, Hunee i Dan Shake sa svojom house i disco selekcijom. Na pozornici uz more bend Steam Down donio je svoj afro i future soul zvuk, a tu je nastupio i DJ dvojac Heels & Sous, dok je basove 'Subdub Arene' pogonio Identified Patient, Vladimir Ivković i Andrew Weatherall.

Danas je velika završnica. Na pozornici uz plažu nastupa Children of Zeus sa svojim live soulful zvukom, uz Nu Guinea i Dam Funk, a tu je i naš DJ i producent Ilija Rudman, poznat po svojim eklektičnim setovima. Larry Heard aka Mr. Fingers vraća se na 'Clearing' nakon što je upravo na ovoj pozornici prije par izdanja prvi put uživo nastupio nakon 20 godina, a pridružuju mu se Craig Richards i Nicolas Lutz, koji će službeno zatvoriti festival.

Subdub Arena

'Garden' će preuzeti Gilles Peterson i Mr. Scruff sa selekcijom glazbe iz cijelog svijeta, s 'Moat' pozornice će se oriti zvukovi moćnih Courtesya, Call Supera i Hessle Audia tria koji čine Ben UFO, Pangaea i Pearson Sound. 'The Void' zauzima legendarni DJ Stingray koji u goste dovodi Silviu Kastel, Paulu Temple i Solid Blakea. U 'Subdub Arenu' dolazi OM Unit, Displace i ANT TC1, a u 'Ballroom' Omar i YAK. 'Jack's corner' zatvaraju istaknuti regionalni izvođači Dr. Bebetto, Lawrence Klein, DJ RaDa, Avoi i Marina Karamarko.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam