POGLEDAJTE TKO JE NOMINIRAN

NAGRADE ROCK&OFF: Tko je najbolji koncertni izvođač godine?

| Autor: Portal GlasIstre.hr


Chui, Bare i Majke, JR August, Jonathan i The Strange vladari su koncertnih pozornica

Jedna od kategorija ovogodišnje Rock&Off nezavisne novinarske nagrade je i ona za koncertnog izvođača godine u kojoj su nominirani Chui, Bare i Majke, JR August, Jonathan i The Strange.

Tko je najbolji koncertni izvođač godine znat će se tek 30. siječnja, u zagrebačkoj Tvornici kulture, kad će se održati i službena dodjela nagrada Rock&Off.

A evo i o nominiranima:

CHUI

Novi album space rock benda Chui, "Iz kapetanovog dnevnika", glazbena kritika proglasila je jednim od najboljih ostvarenja 2019. Ove godine, Chuijevci se na Rock&Off vraćaju kako bi obranili prošlogodišnju titulu najboljeg jazz&off izvođača i titulom najboljeg koncertnog izvođača privukli još veću pažnju publike, a njihov adut za pobjedu su još veći odmak u zvuku i nesvakidašnje suradnje s glazbeničkim imenima koja (ni)ste naviknuti čitati u jazz kategorijama.

Ukratko, nakon "trećeg kamenčića od Sunca", s Chuijem nastavljamo uzbudljivo putovanje dalekom glazbenom galaksijom koju zvukom savršeno opisuje "kapetanov dnevnik"!

GORAN BARE & MAJKE

Sigurnije od sutrašnjeg izlaska Sunca jedino je neuništivost Gorana Bareta i Majki. Imuni na životne udarce i metke, ovi rock'n'roll odmetnici svakom nastupu pristupaju kao da im je zadnji, bez kompromisa, ponosno, iz sve snage.

Sa štitom ili na njemu, na koljenima ili u zraku, Bare je karizmatični propovjednik evanđelja rocka, uz sigurnu potporu Majki i njihove uigrane kombinacije countryja, bluesa i tvrdih riffova.

Religijska paralela nije slučajna – njihovi koncerti doista jesu katarzična iskustva koja ispunjavaju energijom i nadom u spas, ako ne duše, onda bar rock'n'rolla!

JR AUGUST

Iza pseudonima JR August stoji Nikola Vranić, glazbeni neimar jednog od logistički najzahtjevnijih projekata u 2019. Njegov album prvijenac "Dangerous waters" plod je dugogodišnjeg fermentiranja, nekoliko EP-jeva i više stotina pjesama koje je JR godinama skupljao.

Njegove pjesme, spoj tradicije bluesa, gospela, soula i kalifornijskog kantautorskog vala 70-ih, zvuče monumentalno, pa se ništa manje nije očekivalo ni od njihovog live predstavljanja – uz JR-a, na bini je bend pojačan saksofonom i zborom od 12 ljudi!

Jasno je da se ovdje na glazbu ne gleda kao na ekonomski (ne)isplativu kategoriju i utoliko je nastavak priče o JR-u još važniji za budućnost domaćeg rocka!

JONATHAN

Uz najveći broj nominacija prošlogodišnjeg Rock&Offa, Jonathan se ove godine vraća bogatiji za posljednji album "To hold" te koncertnu avanturu u Americi, između ostalog i na poznatom SXSW festivalu.

Odmjerivši snage s inozemnim kolegama, pokazali su da su jedan od najvećih aduta projekta EPK 2020 i prvoklasna sirovina za koncertni izvoz Hrvatske.

Ljubimci kritike, ali i domaće klupske publike, Jonathan su, prije svega, petorica talentiranih glazbenika u neprestanoj kreativnoj groznici čije nuspojave s nestrpljenjem iščekujemo.

THE STRANGE

Pobjednici HDS-ovog natječaja International, The Strange su svoju noir atmoferu uspješno predstavili domaćoj publici, snimivši album s međunarodno priznatom ekipom u nizu europskih studija koristeći, između ostalog, i usluge članova Praške filharmonije.

Rezultat je album "Echo chamber" i zavodljiva kombinacija vokala Chrisa Eckmana, surf ostavštine Bambi Molestersa i prašnjave americane My Buddy Moosea čiji članovi čine okosnicu The Strangea.

Koncertno su kategorija za sebe, živi soundtrack napetog trilera ili filma ceste koja je, u njihovom slučaju, ono što ih kreativno hrani.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater