PRIJATELJI ZA NIKA

Na Rtu Kamenjak održan koncertni maraton u spomen na Nikicu Durakovića

| Autor: Tea TIDIĆ


Na najjužnijoj točki Istre, na samom vrhu istarskog poluotoka - vidikovcu na rtu Kamenjak - u subotu je održan koncert "Prijatelji za Nika", na kojem su u spomen na prerano preminulog pulskog glazbenika i bubnjara Nikicu Nika Durakovića nastupili prijatelji, glazbenici i suradnici.

Prekrasna lokacija kao i šest bendova koji su nastupili - Ponor, Night Express, Cherrybombz, Double Dose blues band, Stabilizacija i Drugi način - bili su pravi mamac za brojne posjetitelje koji su došli na prijateljsko druženje uz živu glazbu u popodnevnim satima.

Koncert je održan u čast prerano preminulom glazbeniku NIkici Niku DurakovićuKoncert je održan u spomen na prerano preminulog glazbenika NIkicu Nika Durakovića

Nikica Nik Duraković je u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri obišao i vidio pola svijeta, no Kamenjak je imao za njega poseban značaj - a s grupom Double Dose Blues Band, čiji je osnivač, 2008. godine je u vlastitoj financijskoj i tehničkoj organizaciji i u dogovoru sa Javnom ustanovom Kamenjak održao legendarni koncert na Kamenjaku, za svoju dušu i za prijatelje benda. Prvim koncertom takve vrste u tom zaštićenom krajoliku zauvijek su označili njegovu povijest - a s namjerom da ispuni njegovu želju da se ponovi koncert na Kamenjaku, njegova supruga Duška pokrenula je organizaciju ove manifestacije, koja je najljepši mogući način za odati počast ovom glazbeniku i velikom čovjeku.

Double Dose  (Snimila Tea Tidić)Double Dose (Snimila Tea Tidić)

Osim u grupi Double Dose, Nikica Duraković je svirao u grupi Stabilizacija, kojoj se pridružio 1981. godine nakon što je dobio i titulu najboljeg bubnjara na "Rock paradi - gitarijadi" održanoj na pulskom Korzu ispred kina "Zagreb". Na istoj manifestaciji Stabilizacija je osvojila prvo mjesto.

Stabilizacija (Snimila Tea Tidić)Stabilizacija (Snimila Tea Tidić)

Grupa je zadnji "službeni" koncert održala 1984. godine, a opet se okupila 2019. godine. Održali su nekoliko koncerata, a jučer su na Kamenjaku nastupili, odlukom članova - bez bubnjara, već s ritam mašinom.

Grupa Ponor (Snimio Dejan Štifanić)Grupa Ponor (Snimio Dejan Štifanić)

Kao iznenađenje koncertni maraton je otvorila hardcore punk grupa Ponor iz Zagreba u kojoj bubnjeve svira Niko Duraković, sin Nikice Durakovića. Koncertno druženje su zatvorili doajeni rocka Drugi način brojnim uspješnicama koje je publika pjevala s njima u glas.

Drugi način (Snimila Tea Tidić)Drugi način (Snimila Tea Tidić)

Nikica Duraković je bio član brojnih sastava, a uz već spomenute Double Dose i Stabilizaciju koji su nastupili na Kamenjaku, svirao je i s Gori Ussi Winnetou, Atomskim skloništem... Njemu u spomen jučer se na Kamenjaku okupilo zaista puno ljudi. Bilo je to pravo druženje prijatelja, obitelji, kolega glazbenika na sjajnoj lokaciji, a svi su se složili u jednom - da ova manifestacija pokrenuta kao najbolji način za prisjećanje na dragog prijatelja treba postati tradicionalna.

Podršku realizaciji koncerta dali su Turistička zajednica općine Medulin, Javna ustanova Natura Histrica, JU Kamenjak, Marko Polo nekretnine Medulin, Rock Caffe Pula i Dames delikatese Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of