OVE SUBOTE

KONCERT "PRIJATELJI ZA NIKA" NA KAMENJAKU: Nastupaju Night Express, Cherrybombz, Double Dose Blues Band, Stabilizacija i Drugi način

Na vidikovcu iznad Safari bara s prekrasnim pogledom na svjetionik Porer, od 13 sati pa do 18, svirati će prijatelji za prijatelja. U 13 sati kada koncert započinje, svirati će Night Express i svaki slijedeći sat redom: Cherrybombz, Double Dose blues band, Stabilizacija i Drugi način

| Autor: Tea TIDIĆ
Nikica Duraković

Nikica Duraković


U spomen na dragog prijatelja i kolegu, prerano preminulog pulskog bubnjara Nikicu "Nika" Durakovića, ove subote, 1. listopada, na Kamenjaku, na vidikovcu iznad Safari bara, održat će se koncert "Prijatelji za Nika".

Vrsni bubnjar i dobar prijatelj

Nikica Duraković, poznati pulski glazbenik, svojevremeno je kao kratkotrajni zaposlenik u JU Kamenjak upoznao ljepotu najjužnije točke istarskog poluotoka. Kao glazbenik obišao je i vidio pola svijeta, tim snažnije mu je Kamenjak svojom ljepotom zauzeo posebno mjesto u srcu. Ta očaranost je u konačnici rezultirala ostvarenjem želje da zasvira na jednom od najljepših kutaka planeta, kako je znao govoriti. Tako je s grupom Double Dose blues band čiji je osnivač, 2008. godine u vlastitoj financijskoj i tehničkoj organizaciji i u dogovoru sa JU Kamenjak održao legendarni koncert na Kamenjaku, za svoju dušu i za prijatelje benda. Prvim koncertom takve vrste u tom zaštićenom krajoliku zauvijek su označili njegovu povijest.

Pulska rock scena je njegovim nenadanim i preranim odlaskom u listopadu 2021. ostala bez vrsnog bubnjara i dobrog prijatelja. Njegovi bližnji su svjedoci neispunjene želje da koncert na Kamenjaku ponovi. U sjećanje na njega, ispunjavajući tu neostvarenu želju, supruga Duška je pokrenula organizaciju s ciljem da se 1. listopada okupe i nastupe bendovi s kojima je najduže svirao kao i ljudi koji vole prirodu i glazbu, i da se taj dan, u sjećanje na njega obilježi glazbom i prijateljstvom.

Besplatan ulaz na Kamenjak

Prvotni plan je bio da se koncert organizira u proljeće pod nazivom Proljetni Festival prijateljstva, no s obzirom na složenost organizacije odlučeno je da se organizira na jesen a konačni naziv koncerta je "Prijatelji za Nika".

Ukoliko vrijeme bude naklonjeno 1. listopada 2022. na Kamenjaku, na vidikovcu iznad Safari bara s prekrasnim pogledom na svjetionik Porer, od 13 sati pa do 18, svirati će prijatelji za prijatelja. U 13 sati kada koncert započinje, svirati će Night Express i svaki slijedeći sat redom: Cherrybombz, Double Dose blues band, Stabilizacija i Drugi način.

Ulaz na Kamenjak i koncert je besplatan, a podršku u realizaciji ovog koncerta dali su Turistička zajednica općine Medulin, Javna ustanova Kamenjak, Marko Polo nekretnine Medulin, Rock Caffe Pula i Dames delikatese Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater