POGLEDAJTE VIDEO SPOT

"MILIJUNI SRCA": Valerio Ricchiuto i Alen Vitasović otkrivaju nam sve o himni koju su otpjevali hrvatskim nogometašima

| Autor: Mladen RADIĆ
I Alen i Valerio u mladosti su igrali nogomet

I Alen i Valerio u mladosti su igrali nogomet


Bliži se Svjetsko nogometno prvenstvo i polako raste uzbuđenje među navijačima hrvatske nogometne reprezentacije kojih ima i među istarskim glazbenicima. Tako su i dva popularna pjevača različitih generacija - Valerio Ricchiuto i Alen Vitasović otpjevali navijačku himnu "Milijuni srca" za koju je glazbu skladao Bruno Krajcar, tekst napisao Ante Majić, a aranžman Mauro Giorgi.

Za spot se pobrinula Medvid produkcija, a snimljen je na stadionu "Aldo Drosina" i na pulskom Kaštelu. Na stadionu su Alen i Valerio malo igrali nogomet i pjevali, a na Kaštelu se vide kako gledaju televiziju i prate utakmice dok se u pozadini vidi Pula.

- Bruno Krajcar je moj skladatelj od početka moje karijere, on mi piše pjesme, otkada sam nakon odlaska iz Klape Brnistra krenuo u solo karijeru. Većinu mojih pjesama je on napisao i pogotovo uglazbio. Tekst za "Milijune srca" sam dobio na mail od Ante Majića i onda sam ga poslao Krajcaru da ga uglazbi, što je on i učinio, kaže Ricchiuto koji je nedavno za Dancing Bear objavio svoj aktualni solo singl "Piz na škini".

Međutim, kako ta pjesma puno bolje zvuči u duetu, on i Krajcar razmišljali su koga pozvati. "Ipak je to nogometna himna pa je bolje kada više njih pjeva", kaže Ricchiuto koji se odmah sjetio Alena Vitasovića, s obzirom da je on istarska zvijezda. "On je i veliki emotivac, a igrao je nogomet kao dijete. Uvijek navija kada je Svjetsko prvenstvo i prati sve utakmice. Odmah smo zaključili da je rođen za tu pjesmu, a Alen je ponudu odmah prihvatio, tako da smo to snimili i sve je ispalo i bolje nego što smo očekivali", ističe Valerio.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of