DONOSIMO LINK

GLEDAJTE UŽIVO ZAVRŠNI KONCERT FESTIVALA JAZZ IS BACK! BP: Večeras JM Jazz World Orchestra & Luis Bonilla

| Autor: Tea TIDIĆ
JM Jazz World Orchestra i Luis Bonilla (Tea TIDIĆ)

JM Jazz World Orchestra i Luis Bonilla (Tea TIDIĆ)


Tradicionalni grožnjanski festival Jazz is Back! BP, u organizaciji Općine Grožnjan, Polivalentnog kulturnog centra Grožnjan i Hrvatske glazbene mladeži, danas se privodi svom finalu, i to uz koncertni nastup Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra i Luisa Bonille.

Ovogodišnji festival zbog situacije s koronavirusom nije bio otvoren za publiku, no to nije zaustavilo glazbu:

- Koncerti uživo mogu se zabraniti, ali glazba neće. Ono što je od vitalnog značaja je da se izvedbena umjetnost i dalje njeguje i potiče. Mladima moramo osigurati kontinuitet u umjetničkoj edukaciji i tematskim edukativnim kampovima kao što je Grožnjan, poručila je tajnica Hrvatske glazbene mladeži Dubravka Dujmović Kušan, naglasivši da je za opstanak ljudi u društvu važno kreativno izražavanje - sviranje, pjevanje ples i gluma. Posebno je zahvalila bivšem i sadašnjem načelniku Grožnjana, kao i Bošku Petroviću, začetniku grožnjanskog rasadnika mladih glazbenih talenata.

Festival Jazz is Back! BP počeo je 14. srpnja, te je svakodnevno predstavljao koncertne izvedbe eminentnih jazz glazbenika - predstavili su se polaznici radionice Ethno Croatia, Big Band Pula & Branko Sterpin, FiloSofia, Grožnjan All Stars, The Cool Jazz Du, Mimika, Croatian Drum Camp, Lela Kaplowitz & Grožnjan All Stars, Zagreb in Graz - The New Generation, B. P. Evening - Jazz Continuo te polaznici Ljetne jazz škole HGM-a, uz večerašnje finale uz JM Jazz World Orchestra i Luisa Bonillu.

Sve ove koncertne večeri mogle su se pratiti u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Općine Grožnjan, gdje se mogu pogledati i prethodno održani koncerti.

Uz festival Jazz is Back! BP održana je i Ljetna jazz škola HGM-a, te je polaznike podučavala međunarodna ekipa mentora - Luis Bonilla iz SAD-a, Lela i Joe Kaplowitz, Famoudou Don Moyem, Karlheinz Miklin Jr., te Elvis Stanić i Goran Rukavina iz Hrvatske.

Večerašnji koncert JM Jazz World Orchestra i Luisa Bonille možete gledati ovdje:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter