NOVI LABINSKI GLAZBENI PROJEKT

"GLAZBENI RUDNIK": Ispod obnovljenog rudarskog Šohta koncert grupa Nola, Azrmani i Restless Sea

| Autor: Tea TIDIĆ
Plakat manifestacije "Glazbeni Rudnik"

Plakat manifestacije "Glazbeni Rudnik"


Udruga IKS i Labin Art Express XXI pokreću novi koncertni projekt pod nazivom "Glazbeni Rudnik". U sklopu ovog programa organizirat će koncerte lokalnih labinskih bendova uz gostovanja već etabliranih glazbenih sastava, na lokaciji ispod obnovljenog rudarskog Šohta na Pjacalu u Labinu.

Za prvo izdanje "Glazbenog Rudnika" ove subote 30. travnja nastupiti će jedan od trenutno najaktivnijih mladih labinski bendova Restless Sea. Njihova autorska glazba spoj je odličnog bluesa, rocka i funka, glazbene mješavine tipične za neka stara vremena ali uz novi moment, mladenačku energiju i atmosferu. Grupa postoji tek od 2020. godine a usprkos ograničenom broju koncerata zbog pandemije u prošle dvije godine, uspjeli su ostvariti zavidan broj nastupa.

Drugi labinski bend koji nastupa su cover band Azrmani. Bend koji je nastao bez ambicija i pretjerane želje za live nastupima a prerastao u ozbiljan glazbeni sastav koji slavi ostavštinu legendarne Azre i Branimira Štulića i to u njenom izvornom sirovom obliku kako je ona nekad zvučala.

Gosti subotnjeg, premijernog izdanja novog labinskog festivala je pulska grupa Nola. Dobitnici su brojnih glazbenih nagrada i gotovo 30 godina su aktivni na glazbenoj sceni. Nola, predvođena bračnim parom Gabi i Marijanom Jelenić, uvijek zadive svojom energijom na pozornici i interpretacijom vlastitih pjesama čiji se aranžmani mijenjaju ovisno o atmosferi i publici.

Projekt "Glazbeni Rudnik" sufinanciran je putem natječaja "Jer svirati se mora 2", koji se provodi u suradnji Ministarstva kulture, medija HR i Hrvatske glazbene unije a pod pokroviteljstvom Grada Labina.

Ulaz se otvara u 19 sati a prvi nastup počinje nešto prije 20 sati.

Ulaznice za koncert u iznosu od 40 kuna mogu se kupiti u Rock Caffeu Labin te putem sustava Eventima na linku 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter