BOŽIĆ U LABINU 2018.

„PRLJAVCI“ I „QUEEN“ U OSVIJETLJENOM CENTRU GRADA, promet će tom prigodom biti zabranjen


Treću godinu zaredom, centar Labina bit će mjesto na kojem će se, tijekom tri dana, građani i njihovi gosti družiti, zabavljati i pripremati se za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. Manifestacija pod nazivom "Božić u Labinu", ove će se godine odvijati od četvrtka 20. do subote 22. prosinca, u samom centru Labina, u Ulici Zelenice, u kojoj će, za tu prigodu, biti zabranjen promet, a ulica će biti prigodno dekorirana.

Na konferenciji za medije na kojoj je najavljena ova manifestacija, labinski gradonačelnik Valter Glavičić pozvao je sve građane Labina, žitelje Labinštine te sve dobrodošle goste na trodnevno druženje u centru grada te je istaknuo da je upravo zajedništvo, izvrsna suradnja s labinskim gospodarstvenicima i zajednička želja da se stvori kvalitetno i, ugođajem lijepo događanje, dovelo do toga da je ovogodišnji program "Božića u Labinu" bogatiji nego ikada prije.

Borjan Batagelj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, predstavio je glazbeni program i događanja namijenjena najmlađima. Glavne zvijezde festivala, legendarni hrvatski pop-rock sastav Prljavo Kazalište, nastupit će u petak 21. prosinca u

večernjim satima, a njihov nastup u cijelosti financira tvrtka Valamar, najveći pojedinačni donator ovogodišnjih labinskih adventskih događanja.

Nakon njihova nastupa, uslijedit će već tradicionalni ponoćni vatromet, kojega poklanja hotelsko poduzeće Maslinica, te nastup "najpopularnijeg istarskog DJ-a" Nikole Z Kukurini. Prvog dana trodnevne manifestacije najavljen je i nastup legendarnog pjevača i "showmana" Istre i Kvarnera - Maria Lipovšeka Battifiace, koji će ujedno biti i voditelj programa večeri u kojoj će se upaliti nova, atraktivna blagdanska dekorativna rasvjeta, čiju je nabavku osigurao još jedan veliki partner ovog događanja, HEP d.d.

Subotnji koncert posebna je poslastica, kako je istaknuo Batagelj, jer na Zelenice dolazi jedan od najboljih "tribute" sastava iz regije, beogradski Queen Real Tribute Band. U jeku velike popularnosti biografskog filma o Freddieu Mercuryu, legendarnom prerano preminulom pjevaču ovog britanskog rock sastava, za očekivati je da će Zelenice i posljednju večer manifestacije biti izvrsno posjećene. Ova međunarodna glazbena atrakcija u Labin dolazi zahvaljujući tvrtki Rockwool.

Čak dva jutarnja programa, u četvrtak 20. i subotu 22. prosinca, rezervirana su za najmlađe. Pod pokroviteljstvom labinskog komunalnog poduzeća 1. maj, za vrtićku djecu i labinske osnovce, u četvrtak će se odigrati predstava Teatra Naranča "Djed Mraz ide u penziju", a subotnji program, kada će se uz animatore, vilenjake i još jednu dječju predstavu dijeliti darovi labinskim mališanima, osigurala je svojom donacijom tvrtka Carel.

Viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina Loredana Ružić Modrušan, najavila je humanitarnu lutriju u organizaciji Udruge žena Mendula i Turističke zajednice Labin-Rabac, a za pomoć teško bolesnoj sugrađanki Mariji Kuzmančev Bembić.

Također, u petak 21. prosinca u jutarnjim satima najavljena je tradicionalna blagdanska marenda, koju već devet godina za redom građanima donose Udruženje obrtnika Labin, labinski ugostitelji i partner u zabavnom dijelu programa, Radio Labin. Najavljen je i adventski ručak, tijekom kojeg će svakoga dana u poslijepodnevnim satima labinski ugostitelji nuditi prigodna i tradicionalna jela po popularnim cijenama. Prisutne su pozdravili i predstavnici brojnih donatora, bez kojih bi svakako ovaj događaj bio puno manje kvalitetan i atraktivan, kao i višegodišnji partneri Grada Labina, koji svojim angažmanom nesebično sudjeluju u blagdanskoj manifestaciji.

Na upit novinara koliki je ukupni proračun manifestacije, te u kolikom omjeru su troškovi pokriveni od strane donatora, Glavičić je odgovorio da je trošak cijele trodnevne manifestacije oko 300 tisuća kuna, a da Grad Labin u njemu sudjeluje sa svega desetak posto, dok je sve ostalo pokriveno iz donacija i sponzorstava. Svijetli je to primjer kako bi manifestacije ovakve vrste trebale biti financirane u suradnji s kvalitetnim partnerima. (Branko BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum