KONCERTNA VEČER

Etno-veselica s Afionom večeras u porečkom lapidariju

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Afion (Doringo)

Afion (Doringo)


Nakon višegodišnje pauze Afion se vratio na scenu zreliji i žedan nastupa te s novim materijalom, a večeras, 29. srpnja nastupit će u porečkom lapidariju.

Sastav inspiriran tradicijskom glazbom s Balkana pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije, a mnoštvo dosad održanih koncerata u Hrvatskoj i diljem Europe pribavilo im je kultni status i velik broj fanova.

Koncert u Poreču trebao se održati sinoć, no odgođen je zbog kiše, pa će ljubitelji dobre glazbe u koncertu uživati večeras u 21 sat uz slobodan ulaz.

Afionove nastupe uživo krasi kombinacija akustičnog zvuka i energije rock benda, a publiku dovode do plesa, smijeha i suza. Afionova oba studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

Do sad su nastupali što po domaćim i inozemnim klubovima, što na velikim festivalskim pozornicama, od kojih se ističu Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo i Balkan Square festival u Ohridu.

Sastav čine vokal Lidija Dokuzović, Aleksandar Jovevski na kavalu, staroj balkanskoj flauti, Josip Mazić na basu, Danijel Maoduš na gitari i Nenad Kovačić na udaraljakama. Afionovi članovi angažirani su u različitim glazbenim projektima, surađuju s mnoštvom drugih glazbenika, bave se pedagoškim radom i drže glazbene radionice vođeni idejom kako tradicijsku glazba treba dijeliti s drugima kako bi ostala "živa".

Prvi singl nakon deset godina pauze, “Urodile žute kruške”, sjajna je najava novog albuma čiji se izlazak očekuje do kraja ove godine, kao i večerašnji koncert u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine na kojem se očekuje, kao i uvijek s Afionom, topla i odlična atmosfera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum