U 21 SAT

KONCERT U LAPIDARIJU: Ansambl Sudar Percussion danas u Poreču

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Sudar Percussion

Sudar Percussion


U srijedu, 23. lipnja u 21 sati u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine nastupa Ansambl Sudar Percussion koji djeluje u okviru Udruge Samoborski udaraljkaši koja broji 15 članova, a od kojih su većina glazbenici udaraljkaši.

Ansambl se od svojih početaka 2010. godine se zalaže za promicanje i popularizaciju klasičnih udaraljki i udaraljaške, posebice hrvatske glazbene literature.

U ansamblu Sudar trio, čiji je umjetnički voditelj Goran Gorše, kao ogranak etabliranog ansambla Sudar Percussion, zastupljena su djela hrvatskih skladatelja kao i hrvatskih aranžera već postojeće, strane udaraljkaške literature, a program koncerta nosi naziv "Triple win".

Na programu su djela Bacha, Rimski- Korsakova, Kuljerić Bilić, Rosauro, Piazzole, Sejournea i drugih, a u koncertni program su uključene dvije marimbe, vibrafon, cajon, koncertni bas bubanj, tomovi i druge, manje udaraljke.

Članovi ansambla su višestruko nagrađivani mladi glazbenici: Franko Štrbac, Luka Ivir i umjetnički voditelj Goran Gorše, a program se održava uz pomoć Ministarstva kulture, Grada Poreča i Zavičajnog muzeja Poreštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater