OVE NEDJELJE

DVIGRAD BLUES FESTIVAL: Jušto u podne počinje jednodnevna svetkovina bluesa - uz nastup čak sedam bendova

| Autor: Glas Istre
Plakat festivala

Plakat festivala


Dvigrad Blues Festival ide dalje! Nakon prošlogodišnjeg, pokusnog izdanja i iznimnog uspjeha manifestacije Udruga Gustafi, predvođena Edijem Maružinom, uz pomoć Istarske županije i Općine Kanfanar, organizira 18. rujna, u nedjelju, po starom receptu, 2. Dvigrad Blues Festival, jednodnevnu blues svetkovinu.

Edi Maružin najavljuje da će 2. Dvigrad blues festival prezentirati dnevnu zabavu u maniri američkog juga i starih seoskih fešti, koja započinje točno u podne i traje do mraka, odnosno do 22 sata, a u parku na Placi u Kanfanaru predstaviti će se sedam blues izvođača: Messerschmitt, Restless Sea i Edi East Trance Blues iz Istre, Delta Blues Train iz Liburnije, Small House Brown iz Zagorja, Hačo & Torro iz Italije te talijanska blues atrakcija iz Napolija Lino Muoio Mandolin Blues.

Gosti i gastro ponuda

Uz taj službeni koncertni dio u programu će sudjelovati i grupa Paljarica predvođena Mauriziom Mirkovićem, mladim a već legendarnim kantadurom, koji će na manjem stageu izvesti svoj etno program, a na istoj pozornici samo nešto kasnije nastupiti će nekoliko vrsnih blues usnoharmonikaša koji će izvesti svoj egzibicionistički nastup u sklopu Harp Challenge Showa.

Cijeli program biti će upotpunjen vrhunskom vinskom ponudom istarskih vinara, kao i ponudom sireva i mliječnih proizvoda, te pršuta Pršutarne Tomaso iz Vošteni. Kao posebna gastro ponuda najavljeni su burgeri s boškarinom, a pobjednik kulinarskog televizijskog showa "3-2-1-kuhaj!!" Juan Sanchez će pripremati buritose i tortilje.

Besplatan ulaz

- Sve skupa bit će to ugodan dnevni izlet gdje ćete u miru i zadovoljstvu moći uživati cijelo nedjeljno popodne, kaže Edi Maružin i ističe da je ulaz na sva događanja besplatan.

Dvigrad Blues Festival potpomogli su i Turistička zajednica Istarske županije i Ganac Event, te restaurant Viking.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater