NOVI VIDEOSPOT

DEVIN JURAJ predstavio hit singl "Dan Dva" - spot je snimao u Zerostrasse, glavnoj pošti u Puli i Svetim Srcima

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Devin Juraj u spotu

Devin Juraj u spotu


Devin Juraj, poznati plesač, sve je poznatiji i kao pjevač, a u posljednje se vrijeme nižu novi uspjesi.

Hit singl "Dan Dva" koji je pripremio Devin Juraj za početak jeseni jasno pokazuje da umjetnik sazrijeva kroz svoju umjetnost. Nakon plesnog ljetnog hita "Domani", u novoj pjesmi, kao i u spotu, može se čuti, što je i logički, zreliji glas, emocije su uvijek jake, a može se osjetiti i njegov osobni rast.

Na isti način je nastao i koncept videospota. Poruka koju Devin Juraj jasno želi prenijeti pjesmom i videospotom "Dan dva", je proces sazrijevanja. Nimalo lak proces koji je još teže prikazati unutar nekoliko minuta trajanja pjesme.

Za snimanje samog videospota, izabrane su tri popularne lokacije u Puli - Zerostrasse, glavna pošta u Puli i muzejsko-galerijski prostor Svetih Srca.

- Početak videospota se odvija na lokaciji Zerostrasse, u podzemnim tunelima prepunih slika koje služe kao ožiljci ili bolna sjećanja koje je teško zaboraviti. Misao vodilja je dočarati koliko nam um može biti ograničen ako se osvrćemo samo na prošlost.

Devin Juraj nas na svoj jedinstven način gura naprijed. Tim pristupom odaje i svoje privatne namjere. Podsjetimo samo da je "Domani" singl koji zapravo predstavlja "ono nešto što sutra donosi", ali u samom trenutku sadašnjosti nije važno, navedeno je u najavi.

- Sljedeća lokacija u spotu je glavna pulska pošta, na kojoj možemo vidjeti Devinove namjere daljnjeg razvitka. Ova lokacija je izabrana zbog predivnih grimizno crvenih stepenica koje predstavljaju izbor - prema gore ili prema dole? Duboka crvena boja također pokazuje jasne umjetnikove ambicije - crvena je boja ljubavi, strasti i časti kad govorimo o crvenom tepihu. Što nas vodi do posljednje lokacije, galerije Svetih Srca. Galerija se nalazi na povišenom dijelu Pule, koja simbolizira budućnost i napredak. Odnosno, u ovom kontekstu, predstavlja oslobađanje okova prošlosti i korak naprijed, navedeno je u opisu ovoga spota.

Model u videospotu je Ana Lea Janžić, koja se pojavljuje kao sjena s kojom nema interakcije. Njezina uloga je vrijeme, odnosno prikaz vremena koji prati i sudi događaje. Atmosferu spota čine i kreacije dizajnera Sasche Obradovića koje sa svakom lokacijom daju točan ton pjesmi.

- Devin Juraj nam kroz svoj rad postupno daje do znanja da se vlastitim rastom ne namjerava zadržavati na granama ‘stare slave’. Već nas je osvojio kao plesač i pjevač, no ono što dolazi do izražaja je Devinova komunikacija s publikom na nekoliko načina. Veliku pažnju posvećuje detaljima i poruci koju oni prenose. Bilo da se radi o nastupu uživo, kreiranje scenarija za videospot ili putem društvenih mreža, Devinove poruke mladima su pune podrške i ohrabrenja. Sami upravljamo svojim uspjehom i vlastitom srećom. Bez obzira gdje se trenutno nalazili u svom životu i s kakvim se problemima suočava njegova publika - poruka je da uvijek postoji način za ostvarenje svojih snova. Naravno da je teško i da je potrebna podrška i okoline, bar do neke mjere, no i u najtežim trenucima postoji način za sagledati situaciju iz nekoliko različitih perspektiva - te izabrati onu koja najbolje odgovara našim ciljevima, zaključeno je u opisu spota.

- Zahvaljujem se Hrvatskoj pošti, Arheološkom muzeju Istre i Pomorskom i povijesnom muzeju Istre koji su ustupili prostore za snimanje. Naša je Pula ponovno došla do izražaja i jako sam ponosan da je mogu svojom umjetnošću prezentirati. Spot "Dan Dva" je moj najbolji rad do sada, pomno smišljen i zaista sam sretan kako je ispao. On je rezultat timskog rada, a i jako dobre sinergije između mene i snimateljice Tine Kadoić s kojom se izrazito dobro razumijem, veli Devin.

Devina Juraja šira je publika mogla upoznati prije pet godina, kada je nastupao u finalu "Supertalenta". Nagrađivan je posebnom nagradom za najperspektivnijeg plesača mladih na plesnoj smotri Istarske županije u Pazinu, a na međunarodnim natjecanjima u Beču i Pragu osvaja prva mjesta u različitim kategorijama, kako u solo izvedbi, tako i u duetu te grupnim izvedbama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater