BOŽIĆ U INK 2021.

ČETIRI TENORA U PULI NASTUPAJU 22. PROSINCA: Senzacija na glazbenoj sceni za pomoć djeci

Inicijator ovih božićnih humanitarnih gala koncerata je novinar Hine Daniel Sponza koji i ove godine očekuje veliki odaziv publike jer će time i pomoć Domu za djecu "Ruža Petrović" biti značajna budući da prihod od svih prodanih ulaznica ide upravo toj ustanovi

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Četiri tenora mediteranskim šarmom i humorom lako i brzo osvajaju srca publike

Četiri tenora mediteranskim šarmom i humorom lako i brzo osvajaju srca publike


Božić u INK - naziv je humanitarnog gala koncerta koji se od 2013. godine održava u povodu božićnih blagdana pod pokroviteljstvom kompanije Arena Hospitality group i Grada Pule. U sklopu ovog projekta, ove godine, u srijedu, 22. prosinca u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula nastupit će Četiri tenora - Vladimir Garić, Đani Stipaničev, Marko Pecotić i Filip Hozjak, dok će gošća koncerta biti mlada istarska glazbenica Nina Fakin. Inicijator ovih božićnih humanitarnih gala koncerata je novinar Hine Daniel Sponza koji i ove godine očekuje veliki odaziv publike jer će time i pomoć pulskom Domu za djecu "Ruža Petrović" biti značajna budući da prihod od svih prodanih ulaznica ide upravo toj ustanovi.

Veliko srce Puljana

- Riječ je o ustanovi koja skrbi o djeci koja trenutno ne odrastaju u svojim obiteljima. Upravo iz tog razloga siguran sam da će Pula, odnosno naši sugrađani još jednom pokazati veliko srce i humanost te da će prikupljena sredstva ići u prave ruke. Dobro je činiti dobro, a mi ćemo vjerujemo ovim gala koncertom, uvažavajući sve epidemiološke mjere kako bismo čuvali zdravlje koje je sada svima prioritet, učiniti Božić još ljepšim, poručio je kolega Daniel Sponza.

Ova glazbeno-humanitarna priča krenula je 2013. godine, a u sklopu tog projekta održano je do sada sedam koncerata (jedino 2020. godine koncert nije održan zbog nepovoljne epidemiološke situacije) i prikupljeno je sveukupno oko 240 tisuća kuna. Do sada su nastupali Tomislav Bralić i klapa Intrade uz klapu Pinguentum, Tedi Spalato i klapa Motovun, Nina Badrić i sestre Husar, potom Vanna i Lea Dekleva, klapa Rišpet i Mia Negovetić, Goran Karan i Nina Kraljić, te prije dvije godine Mia Dimšić i Marko Tolja.

Prihodi od prodaje ulaznica išli su do sada Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, teško stradalom, sada nažalost pokojnom sugrađaninu Dimitriju Kačini Giovanniniju, Školi za odgoj i obrazovanje, odnosno Učeničkoj zadruzi Šparooga, Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za opremanje novog prostora u Rojcu, Sigurnoj kući Pula, Udruzi GEA odnosno Klubu žena liječenih od raka dojke te Atletskom klubu za osobe s invaliditetom "Spektar".

Prihod od prodanih ulaznica za ovogodišnji koncert bit će uplaćen na račun Doma za djecu "Ruža Petrović". Osim brige o djeci, Dom na mnogo načina i kroz razne usluge podupire, potiče i pomaže roditeljima da obnove ili ojačaju svoje roditeljske uloge.

Ulaznice u prodaji

Ulaznice za ovogodišnji koncert u prodaji su od jučer po cijeni od 120 kuna - loža balkon, 100 kuna - parter i 90 kuna - balkon.

Otkad su se prvi put zajedno pojavili na pozornici, Četiri Tenora postali su jedni od najtraženijih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni. Oduševljavaju svojim izvedbama talijanskih kancona, domaćih i svjetskih standarda, opernih arija te svojih autorskih pjesama. Njihovi koncerti donose opuštenu atmosferu, a mediteranskim šarmom i humorom lako i brzo osvajaju srca publike koja ih s pozornice ne pušta bez nekoliko bisova.

Izvedbama arije "Nessun Dorma", Oliverove "Cesarice" i Cocine "Vilo moja" te čuvenih "Funiculi Funicula", "O sole mio", "Grande Amore" i "Canzone per te" uvijek iznova ostavljaju bez daha.

U rujnu 2018. godine održali su veliki koncert u KC "Dražen Petrović" s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije, gdje ih je publika ponovo nagradila nekoliko puta stajaćim ovacijama.

Splićane su osvojili koncertom na rivi u sklopu Zimskoga akvarela, a Riječane svojim nastupom na Trgu Riječke rezolucije, u sklopu ljetne manifestacije Noći riječkih trgova. Nezaboravan je i njihov koncert na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, za doček 2019. godine, na kojem su oduševili prepuni trg. Nastupima od Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke preko Zagreba do Ljubljane nevjerojatnom su lakoćom punili dvorane.

Osvojili su dvije prve nagrade na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku, a u 2019. oborili su rekorde posjećenosti gdje god zapjevali. Kruna njihove dosadašnje karijere bio je koncert s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije održan u rujnu 2019. na kultnoj Šalati, gdje su im gosti bili diva Radojka Šverko i Goran Karan.

Četiri Tenora uistinu su prava senzacija na glazbenoj sceni, što potvrđuje velika potražnja za njima. Publika gladna kvalitetne glazbe i istinskoga pjevačkog umijeća uvijek vrlo dobro prati njihove koncerte, a repertoar pjesama koje izvode, izniman talent i prijateljski odnos prema publici kombinacija su koja koncerte Četiri tenora čini večerima za pamćenje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater