Večeras s početkom u 21 sat

BUZETSKO LJETO: Koncert Barbare Munjas u Petrapilosi

  Barbara Munjas za večeras najavljuje neponovljiv spoj jedinstvenog ambijenta kaštela i glazbe, na pravom mjestu i u točno vrijeme, Right Place & Right Time kao što kaže naslov njenog najnovijeg albuma. U kaštel Petrapilosa Barbara dolazi sa svojim pratećim bendom, a bit će to prva svirka u živo pred publikom u punom sastavu

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO  
Barbara Munjas (foto Deana Kotiga)

Barbara Munjas (foto Deana Kotiga)


U sklopu Buzetskog ljeta, Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" organizira koncert Barbare Munjas koji će se održati večeras s početkom u 21 sat u tisućljetnom kaštelu Petrapilosa i najavljuje neponovljiv spoj jedinstvenog ambijenta kaštela i glazbe, na pravom mjestu i u točno vrijeme, Right Place & Right Time kao što kaže naslov njenog najnovijeg albuma. U kaštel Barbara dolazi sa svojim pratećim bendom, bit će to prva svirka u živo pred publikom u punom sastavu.

Barbara Munjas glazbenica je prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni od svojih srednjoškolskih dana kad je nakon last minute ulaska na Doru 2007. godine postala članicom legendarnih Gustafa, gdje se zadržala do kraja 2012. godine. S Gustafima je svirala na mnogim festivalima, odradila tristotinjak koncerata, s bendom svirala kao predgrupa Manu Chaou, radila na dva albuma, putovala svijetom i stjecala iskustvo stagea da bi početkom 2013. osnovala svoj bend Barbari u kojem kreće sa svojim autorskim izričajem, pišući vlastitu glazbu i tekst. S Barbarima izdaje dva albuma "Monfiorenzo underground" i "Santa Barbara" od kojih oba nailaze na super prijem kod publike i kritike te 2015. osvajaju nagradu Karlovačko RockOff za najbolju izvedbu.

Novim singlom u sklopu Calligraphy projekta Barbara 2018. godine pod svojim imenom kreće u novu avanturu. Pjesmom "Men" najavljuje drugačiji zvuk i estetiku od one u Barbarima, pomalo razvijajući sve što predstavlja albumom "Right Place & Right Time". U međuvremenu izbacuje singlove, a jedan od tih singlova, točnije "Gone Back" u kojem govori o susretu sa anksioznošću i depresijom, osvaja titulu "pjesma godine" na glazbenom portalu muzika.hr te AMVA nagradu za najbolji indie video, a radila je i glazbu za dvije kazališne predstave.

Debi albumom "Right Place & Right Time" skreće pažnju brojnim izvrsnim kritikama u kojima se u onoj pisanoj za Soundguardian iz pera Tonija Matošina spominje kako je to "autoričino remek djelo", dok Boris Abramović smatra kako smo "s "Right Place & Right Time" Barbare Munjas dobili još jednu izvanrednu članicu fantastične hrvatske girl power scene te da ne vidi razlog da "Right Place & Right Time" ove godine na "Rock&Offu" možda bude proglašen albumom godine.

Karte u pretprodaji za večerašnji koncert Barbare Munjas moguće je nabaviti u Gradskoj knjižnici Buzet ili rezervirati putem telefona.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater