2. DVIGRAD BLUES FESTIVAL

BLUES SE VRATIO U KANFANAR: Cjelodnevna fešta u znaku dobre glazbe

Festival je na Placi u Kanfanaru počeo danas još u podne, a sve je trajalo do kasno navečer. Posjetiteljima se predstavilo sedam blues izvođača. Boje istarskog bluesa u Kanfanaru su branili Messerschmitt, Restless Sea i Edi East Trance Blues, s Liburnije je stigao Delta Blues train, a iz Zagorja Small House Brown. Nastupila su i dva talijanska benda - Haco & Toro (Davor Hačić i Franco Toro), te blues atrakcija Lino Muoio Mandolin Blues iz Napulja

| Autor: Mladen RADIĆ


Što da se radi nedjeljom ako već u Puli nema ničeg? Pa, može se otići u Kanfanar gdje se od podneva do noći svirao blues i to besplatno, na otvorenom. Vjerojatno su se tom logikom vodili ljubitelji i ljubiteljice rocka i bluesa iz Pule i okolice koji su prekjučer napunili Placu u Kanfanaru na kojoj je održan drugi Dvigrad Blues Festival u organizaciji Edija Maružina i Udruge Gustafi.

Bogat program

Program je također bio bogat pa su redom nastupili Delta Blues train, Restless Sea, Messerschmitt, Hacho & Toro, Edi East Trance Blues, da bi događaj zaokružili dobro poznati Small House Brown i talijanska blues atrakcija Lino Muoio Mandolin Blues.

Usprkos neobičnom prezimenu, Muoio je bio prilično živahan, a na njegov blues moglo se vrlo lako zaplesati i tako se malo zagrijati, budući da je noć bila pomalo prohladna.

To nije bilo sve jer su u sklopu Harp Challenge Showa svoje vještine pokazali svirači usne harmonike, a nastupila je i grupa Paljarica predvođena Mauriziom Mirkovićem, tako da se blues spojio s etnom. Kako glazbe nema bez krutog i tekućeg pogonskog goriva mogla su se probati vina istarskih vinara, a nema istarske fešte bez pršuta.

(Snimio Dejan Štifanić)

Da sve bude istovremeno globalno i lokalno, mogli su se kušati burgeri s boškarinom, dok je Juan Sanchez, pobjednik showa "3-2-1-kuhaj!" pripremao buritose i tortilje s boškarinom.

Publika je od početka pratila što se događa na pozornici i oko nje. Možda je netko samo bio znatiželjan kako će cijela priča funkcionirati u Kanfanaru i to s ljetom na izmaku, no možda se baš to pokazalo pozitivnim je Dvigrad Blues Festival uletio kada je ponuda kulturnih i zabavnih programa počela malo presušivati.

(Snimio Dejan Štifanić)

Zbog nekih tehničkih problema prouzročenih nevremenom dan prije pozornica se malo kasnije montirala pa je tako i satnica pomaknuta, no sve drugo je išlo kako treba.

Grad bluesa

- Ne bin ja ovo dela da želim skupiti masu ljudi. Ovo je sada korak unaprijed na ono što je bilo lani kada je bilo svega i svačega. To je bila fešta u doba korone kada je svima bilo stalo da vide bilo ča. Ovi koji su došli danas su bili svi za blues. Njih blues interesira. Došli su i ljudi iz Rijeke… Blues nema veliku publiku, ali imam osjećaj da su došli svi, iako uvijek ima prostora za još, zadovoljno je komentirao Edi Maružin. Oni koji nisu stali u park pred pozornicu, prebacili su se u kafić preko puta.

(Snimio Dejan Štifanić)

Ovakav događaj bio je već četvrti ove godine u sklopu programa Kanfanar grad bluesa. Plan je bio da se održi četiri manja niskobudžetna koncerta u Kanfanaru i ovaj festival. Tri manja koncerta su održana - jedan u veljači, jedan za Uskrs i jedan u lipnju, što znači da je do kraja godine na rasporedu još jedan.

Festival je održan uz pomoć Istarske županije i Općine Kanfanar.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of