NAJNOVIJESINOĆ U KLUBU KOTAČ

Bella Technika - dobar zvuk

| Autor: Zoran ANGELESKI

S dobrim zvukom koji ima zasebnu poetičnost u njihovom estetski privlačnom spoju rane elektronske plesne glazbe, psihodeličnog rocka, popa i duba 80-ih, dograđenog rijetkim analognim instrumentima i profinjenim efektima, beogradski trio Bella Technika sinoć je na terasi kluba Kotač u dvorištu Rojca u 90-ak minuta, pred isto toliko posjetitelja, predstavio hvaljeni debitantski album "Section", objavljen prije pet mjeseci.

Premda je riječ o prvijencu, osnivači benda Bojan Drobac Bambi i Milorad Ristić Miki imaju dugo, 30-godišnje muzičko iskustvo iz Darkwood Duba, sastava koji je također, uz osam albuma i stotine koncerata, kreirao uvjerljive zvučne slike. I Bambi i Miki ističu da Bella Technika nema nikakvih referenci na Darkwood Dub koji je njihova prošlost i na koju su, kažu ponosni.

- Uspoređivanje je neminovno, ali smo tijekom rada na albumu bili neopterećeni ranijim naslijeđem i imali smo više slobode za eksperimentiranje i nepridržavanje okoštalih obrazaca, što je dovelo do nekih iznenađujuće dobrih rezultata, rekao je Miki.

U dvorištu Rojca zagrijavali su se u uvodnoj pjesmi "Fascination", posebno operna pjevačica Katarina Jovanović (koja je, možda ipak, mrvu previše afektirala tijekom koncerta), ali već u drugoj pjesmi "Heat Control" stvari su krenule uvjerljivo i homogeno.

Iz jedne u drugu pjesmu bez pauze, u svojevrsnoj party formi, dogurali su do ponajbolje "Reinvented Daily", rasplesavši pulsku publiku. Koncert su, ako ne griješimo, završili također mantričnom plesnom pjesmom "Rocking Chair".

Koncertom Belle Technike otvoreno je ovogodišnje izdanje Slurp! festivala. Usput, njihov nastupni album "Section" prva je suradnja nove etikete Bravo Boys (podetikete beogradskog Odličnog hrčka) i zagrebačkog PDV-a, a pojedini su pulski diskofili i dosta prije ovog koncerta kupili ploču u klubu Kotač, gdje ima i PDV-ovih vinilnih izdanja.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam