BACKSTAGE LIVE PULA

OSOBNE I KOLEKTIVNE JAZZ PRIČE: Melissa Aldana Quartet nastupio u INK-u

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Čileansko-američka tenor saksofonistica Melissa Aldana sa svojim kvartetom nastupila je u subotu navečer u Istarskom narodnom kazalištu, čime je nastavljen 4. Backstage Live Pula festival. Aldana je zvijezda u usponu karijere, a s njom su nastupili gitarist Lage Lund, Pablo Menares koji je sviro kontrabas i bubnjar Kush Abadey.

Kako je rekao organizator festivala Dražen Kokanović, časopis Downbeat Aldanu je proglasio zvijezdom u usponu što znači da je se više neće moći vidjeti u ovom prostoru jer će joj cijena "otići u nebo", kako se slikovito izrazio. Prije no što joj poraste cijena morat će riješiti jedan problem koji se pojavio jučer, a to je da su im na putu nestali koferi, tako da je Kokanovićev tim obilazio pulske dućane u potrazi za nečim prikladnim što bi mogli odjenuti. Na svu sreću, s instrumentima nije bilo problema, tako da je koncert počeo na vrijeme.

Aldana i njeni kolege došli su u Pulu da bi u sklopu europske turneje promovirali album "12 stars" koji je nadahnut Aldaninim osobnim, unutrašnjim putovanjem za vrijeme lockdowna i njenim probuđenim zanimanjem za numerologiju i tarot. Zato su upravo naslovnom pjesmom otvorili koncert koji je djelovao malo neujednačeno, kao da su se trudili, ali nisu baš uspjeli doseći tu jednu razinu energije kakva se inače zna osjetiti na nastupima u sklopu Backstage festivala. Možda je to bio rezultat umora, a Aldana je stalno morala namještati pisak na svom saksofonu i pojas na koji je instrument zakačen. Ipak, riječ je o vrlo promišljenim autorskim skladbama, ekipa je očito vrhunska, jako dobro pripremljena i vješta u baratanju svojim instrumentima, a Aldana pokazuje širok raspon interesa, koji ide od posvete kćerci Emiliji do angažirane skladbe nadahnute prosvjedima u Čileu nazvane "Los Ojos de Chile" odnosno "Oči Čilea", ujedno i najbolje izvedbe sinoć. Simpatična Aldana dopala se ne baš brojnoj i prorijeđenoj publici raštrkanoj u parteru i mezaninu koja je podržala nju i njene prijatelje u ovom premijernom pulskom, ali i hrvatskom predstavljanju.

Četvrti Backstage Live Pula festival u pulskom INK-u zatvorit će 25. srpnja svestrani i nagrađivani glazbenik Ratko Zjača s projektom Nocturnal Four featuring John Riley (Zjaca/Chicco/Bedetti/Riley).ani glazbenik Ratko Zjača s projektom NocturnalFourfeaturing John Riley (Zjaca/Chicco/Bedetti/Riley).

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)Pula 9.7.2022. INKX  - Backstage live Pula - Melissa Aldana Quartet Snimio: Dejan STIFANIC

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini