U ČETVRTAK ODLIČAN KONCERT

BACKSTAGE LIVE PULA: Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley u INK-u

Radi se o jedinstvenoj sviračkoj formaciji tako da i njihov repertoar s korijenima u tradiciji i modernim zaokretom, pruža očaravajuću glazbenu avanturu u svakom trenutku

| Autor: Mladen RADIĆ
Antonio Sanchez  (Snimio Fernando Aceves)

Antonio Sanchez (Snimio Fernando Aceves)


Treći Backstage Live Pula festival nastavlja se u četvrtak koncertom kvarteta Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley. Mjesto zbivanja je opet Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, početak je u 21 sat, a ovaj put stižu imena koja su već dobro poznata domaćoj publici.

Antonio Sanchez je u Puli nastupao dva puta - jednom s Patom Methenyjem i jednom s Donnyjem McCaslinom, i za te ga nastupe, po vlastitom priznanju vezuju sjećanja na izvrsnu hranu, prekrasnu arhitekturu i sjajnu publiku.

Ovaj glazbenik rođen u glavnom gradu Meksika pet puta je osvojio nagradu Grammy, a na koncertu u Puli nastupit će i njegova supruga, vrsna jazz pjevačica i također dobitnica Grammyja, inače Hrvatica Thana Alexa, a zbog koje Sanchez Lijepu našu smatra svojim drugim domom. Uz Sancheza kvartet čine još tri virtuoza a to su Miguel Zenon (alt saksofon), Scott Colley (kontrabas), Donny McCaslin (tenor saksofon). Radi se o jedinstvenoj sviračkoj formaciji tako da i njihov repertoar s korijenima u tradiciji i modernim zaokretom, pruža očaravajuću glazbenu avanturu u svakom trenutku.

Uz Sancheza i njegove suradnje vežu se imena kao što su Joe Lovano, Pat Metheny, Christian McBride, Brad Mehldau, John Scofield, Chick Corea, Gary Burton, Kenny Werner, Charlie Haden, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dee Dee Bridgewater, Dianne Reeves, Joshua Redman, Chris Potter, John Patitucci, David Sanchez, Marcus Roberts, Avishai Cohen, Dave Samuels, Luciana Souza, Billy Childs i Claudia Acuña. S vlastitim sastavima snimio je sedam albuma.

Svakako treba istaknuti da je spiritus movens Backstage Live festivala Dražen Kokanović, koji u Pulu dovodi vrhunske jazz glazbenike i organizira odlične koncerte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater