UZ BROJNE GOSTE

ATOMSKO SKLONIŠTE OVE NEDJELJE U "DALIBOR PETKO SHOWU": Četiri i pol desetljeća karijere uz pregršt prijatelja i prisjećanje na legendarne dogodovštine

| Autor: Tea TIDIĆ


Čuveni pulski rock sastav Atomsko sklonište nedavno je objavio live album, a ove nedjelje ugostit će ih poznati radijski i televizijski voditelj Dalibor Petko u svojoj televizijskoj emisiji "Dalibor Petko Show" na CMC televiziji.

Povod gostovanju je impresivna obljetnica dugovječnih pulskih rockera - naime, Atomsko sklonište slave punih 45 godina rada, a u nedjeljnoj emisiji Dalibor Petko je uz aktere tog razdoblja priredio pravi vremeplov kroz četiri i pol desetljeća dugu glazbenu karijeru pulskih rockera. Više o samoj emisiji rekao nam je Dalibor Petko:

- Pokušali smo okupiti što više ljudi koji su kroz to razdoblje bili vezani za Atomsko sklonište. Tako je Pero Galić iz Opće Opasnosti s Atomcima u studiju otpjevao dvije pjesme - "Olujni mornar" i "Oni što dolaze za nama" i pokazao je da je jedan od najvećih fanova Atomaca, rekao je Petko. Saznajemo i da su priredili izazov Galiću - spomenuli bi mu naziv pjesme, a on je trebao otpjevati tu pjesmu.

- U nekim pjesmama Pero se pokazao čak bolji znalac od samog Bruna Langera, našalio se Petko.

Pravi povratak u razdoblje koje je prethodilo osnivanju Atomskog skloništa bio je uz legendarnog gitaristu Vedrana Božića, koji je s Langerom svirao u grupi Bumerang te su se oni prisjetili glazbenika s kojima su krenuli na početku karijere.

Još jedan rock veteran je bio u studiju - to je Jurica Pađen, koji je prvi put u ovoj emisiji saznao da je davnih dana ponio i zanimljiv nadimak. Naime - dok su na počecima Pađen i Bregović svirali skupa, Pađenu su nadjenuli nadimak Zeleni Jura jer je bio najmlađi među njima.

Atomsko sklonisxte u Dalibor Petko Show (Foto Dalibor Petko Show)

U studiju je bio i Gordan Penava Pišta iz grupe Hard Time te Miro Ungar, a tu su i javljanja brojnih renomiranih glazbenika koji su obilježili značajnu eru rocka na našim prostorima - to su Garabet Tavitjan sa sinovima, Janez Bončina, Dado Topić, Zlati Klun iz Bumeranga, slovenski kantautor Andrej Šifrer, jedan od najistaknutijih predstavnika nove rock generacije Dino Jelusić i drugi.

Atomsko sklonište, koje, uz Bruna Langera danas čine i gitarist Matija Dadić i bubnjar Eric Vojak, u studiju su izveli i neke od svojih svevremenskih uspješnica - "Djevojka broj 8", "Pakleni vozači", "Pomorac sam majko", "Na palubi jada", "Žuti kišobran", "Treba imat dušu"…

Emisija se može pogledati u nedjelju u 15 sati, kao i u reprizi u utorak u 20 sati, a nakon toga cijela emisija će se moći na YouTube kanalu Dalibor Petko Show.

(Foto Dalibor Petko Show)(Foto Dalibor Petko Show)(Foto Dalibor Petko Show)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum