Vanja Zaimović objavljuje album "(Un)Happy Endings"

Danas izlazi drugi album mlade pulske glazbenice, sniman na relaciji između Berlina i Pule

| Autor: Mladen Radić
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Pulska glazbenica Vanja Zaimović danas objavljuje svoj drugi album "(Un)Happy Endings". Prvi album "Satori in Berlin" izašao je 2021. godine te se može poslušati na digitalnim platformama.

- Moja glazba ima težište na tekstu jer proizlazi iz poezije, te mi je narativna struktura i priča uvijek bitnija od uglađenosti samog zvuka. Moji glazbeni uzori uključuju među ostalima: Joni Mitchell, Leonarda Cohena, Einstürzende Neubauten, Boba Dylana, Marka Kozeleka, Jacquesa Brela, Townesa Van Zandta, PJ Harvey, kaže Zaimović.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Album "(Un)Happy Endings" u potpunosti je njeno djelo, te potpisuje tekst, izvedbu i produkciju.

- To nije bila u potpunosti moja odluka, ali, kako financijski nisam imala drugog izbora - morala sam izabrati između sve napraviti sama ili uopće ne izdati album, pa sam izabrala ovo prvo. Sam album donekle je objedinjen u jednu zajedničku temu - nesretnih krajeva koji vode sretnim počecima, iako toga u datom trenutku nismo svjesni, kaže Zaimović, a album je sniman između 2021. i 2023. godine u Berlinu i Puli. Ima devet pjesama i može se u cijelosti preslušati na YouTube kanalu Vanja Zaimović.

Vanja Zaimović rođena je 1989. godine u Puli gdje završava osnovnu i srednju školu. Nekoliko godina provodi u Zagrebu na studiju, ali ga nije dovršila. Po povratku, uključuje se u rad pulskog neverbalnog Kazališta Dr. Inat, u kojem je već bila sudjelovala od svoje sedamnaeste godine.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Godine 2012. u sklopu istog kazališta s kolegicom i prijateljicom Sabinom Aličić ko-režira i prvu predstavu pod nazivom "Glad". Iste godine, priključuje se radu udruge Pulska Filmska Tvornica te sudjeluje kao predavač. U sklopu udruge uspijeva objaviti i svoju prvu filmsku kritiku u Hrvatskom filmskom ljetopisu nazvanu "2009. kao nova 1971.: Blokada Igora Bezinovića i Zemlja znanja Saše Bana u odnosu na Poeziju i revoluciju Branka Ivande", te ostaje angažirana u radu udruge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter