GLAS ISTRE EKSKLUZIVNO DOZNAJE

Još jedna svjetska glazbena zvijezda nastupit će u Puli. Donosimo detalje

| Autor: Tea TIDIĆ
Alborosie (Foto: Facebook)

Alborosie (Foto: Facebook)


Ovogodišnje koncertno ljeto ugostit će u Puli brojne svjetske zvijezde, a kako Glas Istre ekskluzivno doznaje, popisu eminentnih glazbenika koji će održati koncert u najvećem istarskom gradu pridružuje se i svjetska reggae zvijezda Alborosie, koji će sa svojim sastavom Shengen Clan nastupiti 17. srpnja u Klubu Kotač, točnije u dvorištu Rojca.

Pod umjetničkim imenom Alborosie, Alberto d'Ascola talijanski je multiinstrumentalist, pjevač i tekstopisac albanskog podrijetla odrastao u Marsali, na Siciliji gdje se kao tinejdžer zainteresirao za Rastafari pokret i reggae glazbu. Nazivaju ga i renesansnim čovjekom modernog doba, ambasadorom talijanskog reggaea, globalnim građaninom koji je umijeće tradicionalnog reggaea doveo na sasvim novu razinu - jer, iako nije rodom s Jamajke, njegova strast i umijeće koje je utkao u stvaranje i izvedbu glazbe prenosi iskonsku iskrenost i značenje reggaea.

Njegova glazbena karijera započela je 1993. u talijanskom reggae bendu Reggae National Bergamu, u kojem je bio poznat pod umjetničkim imenom Stena.

Alborosie (Foto: Facebook)Alborosie (Foto: Facebook)

U svojim ranim 20-ima Alborosie se odlučio okušati u solo karijeri. Preselio se na Jamajku kako bi se približio korijenima reggae glazbe i Rastafari kulture te je radio kao ton majstor i producent i surađivao s imenima kao što su Gentleman i Ky-Mani Marley sve dok njegov prvi album, "Soul Pirate" nije izašao 2008. pod imenom Alborosie.

Njegovo izdanje iz 2010., "Escape from Babylon to the Kingdom of Zion", zauzelo je šesto mjesto na Billboardovoj ljestvici reggae albuma, a uslijedio je niz uspješnih albuma - "2Times Revolution" (2011.), "Sound the System" (2013.), "Specialist Presents Alborosie & Friends" (2014.), "Dub of Thrones" (2015.) s Kingom Jammyjem, "Freedom & Fyah" (2016.) te 2018. "Alborosie Meets the Wailers United" s legendarnim bendom Boba Marleya.

Plakat koncertaPlakat koncerta

Krajem svibnja ove godine objavio je album "Destiny", s 14 pjesama u klasičnom reggae stilu, a i zanimljivim gostovanjima izvođača poput Buje Bantona i Kabake Pyramida.

Ovaj koncert održava se uz podršku Seasplasha, Kluba Kotač, Munchies Sound Systema, Grooves & Colors, Pozitivnog Ritma, Overjama, Sub Movementsa, Subarta i Grad Pule.

Program počinje u 20 sati, a nastupit će još Brada Selecta, PulaP Reggae Station i Munchies Sound System. Ulaznice su od danas u pretprodaji i mogu se naći na www.kotac.eu i www.entrio.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater