FESTIVAL VIVA LA POLA!

U Pulu stižu legende metala i punka - D.R.I., Brujeria, Cold Snap i Liquid Supercharge

| Autor: Mladen RADIĆ
D.R.I. - Dirty Rotten Imbeciles

D.R.I. - Dirty Rotten Imbeciles


Devetnaesti festival Viva La Pola! održat će se 30. srpnja u dvorištu Kluba Kotač a kao zvijezde večeri premijerno na ovim prostorima će nastupiti američke legende D.R.I. i američko-meksička Brujeria. Tu su još i varaždinski Cold Snap te pulske snage Liquid Supercharge uz DJ program s najvećim klasicima hardcore i metal glazbe.

Dirty Rotten Imbeciles iz Houstona kada su se osamdesetih pojavili prodrmali su cjelokupnu punk, hardcore i metal scenu ujedinivši ove do tada podijeljene žanrove.

Krenuvši beskompromisno, plasirajući vlastitu zvučnu sliku, rifove, vokalni izričaj, progovarajući o mnogim društvenim temama na svojstven, satiričan način - D.R.I. (kratica i naziv koji se najčešće koristi za bend), uz S.O.D., Suicidal Tendencies, Nuclear Assault i još nekolicinu, bili su inicijatori novog zvuka/stila "crossover thrasha" koji je otvorio put stotinama novih bendova i ujedinio punk/hardcore ekipu i metal fanove.

- Niz godina se radilo na tome da D.R.I. dođu i nastupe u Puli, i nemoguće je riječima opisati koliko je ushićenje što se u tome konačno i uspjelo, kaže organizator Zlatko Gotovac. U Pulu tako dolaze ikone scene Kurt Brecht i Spike Cassidy, koji su u bendu od samoga početka 1982. godine. D.R.I. trenutno rasturaju diljem SAD-a, a turneja u sklopu koje stižu u Pulu nosi naziv "41st Anniversary Tour", i skreće pozornost na same početke benda.

BrujeriaBrujeria

Brujeria je bend koji se svrstava u kategoriju jednog od najoriginalnijih bendova metal scene svih vremena. Jedna od najvećih zanimljivosti vezanih uz bend je upravo ta što točan identitet članova benda nikada nije otkriven, no uz stalnu postavu ipak je procurilo kako su nerijetko pridruženi članovi benda bili glazbenici iz bendova kao što su Faith No More, Napalm Death, Fear Factory, Carcass, Cradle Of Filth, Dimmu Borgir i dr.

Svi koji su Brujeriu barem jednom pogledali uživo, slažu se u jednome, kako su ti nastupi nešto što se jednostavno mora doživjeti. Ovog ljeta, Brujeria stiže u Europu kako bi odradila ekskluzivne nastupe u sklopu "Matando Gueros 30th Anniversary Toura" koji će biti upravo u znaku kultnog debi albuma "Matando Gueros".

Cold SnapCold Snap

Varaždinski metal bend Cold Snap ove godine slavi 20 godina postojanja što ih svrstava u jedan od najdugovječnijih domaćih metal sastava svih vremena.

Liquid Supercharge iz Pule su osnovali članovi bendova Fried Brain, Immobile, Fonjatura, Kani Bastardi, Red Tape a postavu čine: pjevač Matija, gitaristi Marsel i Rike, Gabi na bassu i bubnjar Vini. Bend je vrlo brzo skrenuo pozornost originalnošću i zvukom koji nije standardan za ove prostore, a trenutno rade na novom materijalu.

Ulaznice se mogu nabaviti u Rijeci u Dallas Music Shopu, te diljem Hrvatske i svijeta preko sustava www.entrio.hr. Uskoro će biti poznato i pretprodajno mjesto za Pulu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter