OBJAVLJEN PRVI HEADLINER

Kanadski blues rock gitarist i pjevač Philip Sayce stiže na Cittanova Blues Zero 2023 festival!

| Autor: Tea TIDIĆ
Phillip Sayce

Phillip Sayce


Philip Sayce, jedan od trenutno najboljih blues rock električnih gitarista na svijetu, jedan od headlinera je ovogodišnjeg Cittanova Blues Zero Festivala koji će se održati krajem lipnja u Novigradu.

Nakon nezaboravnog prvog Cittanova Blues Zero, koji je Novigrad postavio na svjetsku mapu blues festivala, ove godine dolazi još veći i duži blues spektakl.

Organizatori festivala su Vladimir Brajan i Denis Makin, a pokrovitelji su Grad Novigrad i Turistička zajednica Grada Novigrada. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha prvog izdanja, koje je trajalo dva dana i predstavilo koncerte šest glazbenih sastava na glavnom novigradskom trgu, ove godine festival će trajati šest dana.

- Izuzetno smo zadovoljni što na naš festival u naš mali grad dolaze takvi glazbeni velikani - kanadski blues rock gitarist i pjevač Philip Sayce će tako nastupiti u Novigradu u sklopu svoje europske turneje, i to će biti jedini njegov nastup u Hrvatskoj, što je jedinstvena prilika koju ne bi smjeli propustiti ljubitelji blues rocka. Već sada nam se javljaju posjetitelji iz cijele Hrvatske, Italije, Austrije... koji jedva čekaju Sayceov koncert.

Kroz šest dana festivala svake večeri će se održavati koncerti na više lokacija, zatim će tu biti prodajna izložba glazbenih gadgeta, gdje će se predstaviti razni mali proizvođači koji sve to izrađuju ručno i u vrlo malim količinama. Također, biti će tu i filmska večer u sklopu koje će se prikazivati blues dokumentarci. Svake večeri, nakon službenog koncertnog dijela, u Pubu Devetka će se održati i jam session. Osim toga, na više lokacija će tijekom dana svirati bendovi u sklopu programa Blues Morning Coffee te Sunset Blues.

Izvođači dolaze iz Velike Britanije, SAD-a, Afrike, Makedonije i Hrvatske, a konačan popis imena objavit ćemo uskoro. Na sva zbivanja Cittanova Blues Zero festivala ulaz je besplatan, kaže Denis Makin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini