o pobjedničkoj pjesmi s dore

Alen Vitasović komentirao pjesmu "Mama ŠČ!" grupe Let 3: "Pjesma je ružna za čuti, ali..."

| Autor: Glas Istre
Alen Vitasović / Nastup grupe Let 3 na Dori (Snimili Danilo Memedović / Renato Branđolica / HRT)

Alen Vitasović / Nastup grupe Let 3 na Dori (Snimili Danilo Memedović / Renato Branđolica / HRT)


Istarski pjevač Alen Vitasović komentirao je u HRT-ovoj emisiji Kod nas doma pobjedničku pjesmu na Dori koja će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji, Mamu ŠČ! u izvedbi riječkog benda Let 3, prenosi Index.hr.

Vitasović je voditeljici Ivi Šulentić pojasnio svoje viđenje pjesme i usput je ustanovio kako je mnogi uopće ne razumiju.

"Pjesma je onako ružna za čuti, muzički. Ali ima strašnu poruku, mislim da su oni to namjerno napravili da zavaraju sav ovaj šminkeraj i ove ljigavce koji nastupaju", rekao je Vitasović.

"Što bi sad trebali poslati nekoga na Euroviziju da plače za nekom djevojkom? Ovi su napravili poruku za cijeli svijet, to je pacifistička poruka, ja sam isto pacifist, to je antiratna pjesma, samo što to puno ljudi uopće ne razumije jer u ovoj zemlji ima puno primitivaca i polupismenih ljudi", zaključio je Vitasović.

Podsjetimo, Hrvatska godinama nije bolje stajala na eurovizijskim kladionicama. Let 3 je nekoliko dana nakon pobjede gurnuo Hrvatsku s 29. na 15. mjesto eurovizijskih kladionica te joj se smiješi finale Eurosonga ako rezultati budu odgovarali predviđanjima kladioničara.

A dečki su također objasnili značenje svoje pjesme. "Naša poruka je neka rat stane i neka bude puno ljubavi i mira. To je jedina poruka koju mi imamo i nosimo u srcu i u duši svojoj i to želimo prenijeti svima. Mi mislimo da svatko mora imati pravo na svoje opredjeljenje, dom, na izbor. Eto, to je ideja", objasnili su Prlja i Mrle.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter