brojne rasprave

Što je to "šč" u pjesmi grupe Let 3? Profesor s Fakulteta političkih znanosti pojasnio stihove pjesme

| Autor: Glas Istre
Let 3 na Dori (Snimio Damir Škomrlj / Cropix)

Let 3 na Dori (Snimio Damir Škomrlj / Cropix)


Profesor s Fakulteta političkih znanosti, Hrvoje Cvijanović na društvenim mrežama je objavio status u kojem je objasnio značenje pjesme "Mama ŠČ", piše Dalmacija Danas.

Naime, Let 3 je odnio pobjedu na Dori, a s pjesmom "Mama ŠČ" osigurali su si odlazak na Eurosong u Liverpool., a neobični stihovi pjesme privukli su pozornost javnosti.

"ŠČ ( ruski ?) pjesma Let3 o putinovskoj ('Majci') Rusiji, najprimjereniji je estetsko-glazbeni hrvatski odgovor za pjesmu Eurovizije na tekuću rusku agresiju. Pa da malo dešifriramo tekst. 'Mama' se stalno ponavlja u pjesmi: 'Mama kupila traktora, Mama ljubila morona' … 'Mama' kao Majka Rusija, a ??????´? (Bjelorus) je inače model traktora… Majka Rusija (pod)kupila Traktor (Bjelorusiju) iz koje je također pokrenuta agresija, i iz koje se zlo također širi (slično godinama 'kupuju' koga god mogu … Inače, Putin je nedavno dobio od Lukašenka traktor za rođendan). Ukratko, Majka Rusija voli morona - Putina - malog krokodilskog psihopata, koji prijeti armagedonom, zbog kojeg mali čovjek odlazi u rat. Tako to otprilike lirski vide Let3, jedini na hrvatskoj sceni koji su na simboličko-sarkastičan način opjevali rusku agresiju koja oblikuje sudbinu Europe. Nedavno, u jednom od intervjua, kad su se pojavili u TV studiju s raketama na kojima je pisalo 'Lenjin', izjavili su da je Putin 'primjer bahatluka koji misli da je planeta njegova igračka'. Tako govori band s lijevog spektra dok mnogi drugi šute! A što se tiče ostalih pjesama, uglavnom prilično isprazne i izlizane jadikovke o ljubavnim patnjama…a za to je bolje otvoriti 'Patnje mladog Werthera", pojasnio je profesor Cvijanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini