LABINSKI BEND

Restless Sea na koncertnoj turneji

| Autor: Mladen RADIĆ
Restless Sea u Kotaču

Restless Sea u Kotaču


Na 11. Gitarijadi Pula 2022. koja se u organizaciji Hrvatske glazbene unije Pula, uz potporu Grada Pula, održala sredinom prosinca prošle godine pobjedu su odnijeli Restless Sea iz Labina. Grupa je tada osvojila plaketu Gitarijade Pula 2022., audio-video live produkciju spota s finalne večeri Gitarijade u produkciji Vid filma, promociju po lokalnim medijima te nastup u pulskom Rock Caffeu.

Live video na YouTube kanalu benda

Live video snimak pjesme "Dance until you forget" Resless Sea će uskoro predstaviti, a moći će se pogledati na YouTube kanalu benda. Video produkciju live izvedbe s finalne večeri s prošlogodišnje pulske Gitarijade koja je zbog kiše morala s Portarate biti prebačena u Klub Kotač u Rojcu, potpisuje Vid film, dok audio live produkciju potpisuje Ferid Hukić.

Bend također najavljuje datume koncerata u narednih mjesec dana, koji večeras kreću iz Zagreba, a završavaju u Puli sredinom ožujka. Restless Sea tako večeras nastupaju u Kulturnom centru Multimedija u Zagrebu, a sutra u pubu Booze & Blues, također u Zagrebu. U petak 3. ožujka nastupit će u River Pubu u Rijeci, a dan kasnije skoknut će do Pazina gdje im je koncertno odredište Indians MC Clubhouse. Zadnja dva nastupa ove kratke turneje održat će u Devetka Pubu u Novigradu u subotu 11. ožujka, a 18. ožujka stižu u pulski Rock Caffe.

Restless Sea s nagradom kao pobjednici pulske Gitarijade, uz predstavnike ostalih bendova i članove žirijaRestless Sea s nagradom kao pobjednici pulske Gitarijade, uz predstavnike ostalih bendova i članove žirija

Na Gitarijadi u Puli Restless Sea su imali konkurenciju u pulskoj grupi Razor, lovransko-labinskom Sick Sheets te zagrebačkom Teretu, a žiri su činili Sale Veruda, Alen Spada, Marco Quarantotto, Saša Petković, Tatijana Giorgi i Mirko Mocko.

Memphis i 13th European Blues Challenge

Restless Sea su ujedno i pobjednici 14. Croatian Blues Challengea u kategoriji banda, uz Predraga Ljunu, također Labinjana, koji je odnio pobjedu u solo kategoriji, a manifestacija je održana u Zagrebu. Kao i svih prethodnih godina, pobjednici u svakoj kategoriji stječu pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 39th International Blues Challengeu, koji će se održati iduće godine u prijestolnici bluesa, američkom Memphisu. Restless Sea i Ljuna također imaju priliku nastupiti i na 13th European Blues Challengeu koji će se održati 2025.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter