KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Za doručak u kombinaciji s pečenim jajima, a za ručak ili večeru s kobasicama, mesnim pečenjem... HRSKAVI I SOČAN KRUMPIR SA SLANINOM

| Autor: Glas Istre
Bratkartoffeln

Bratkartoffeln


Volite li restani krumpir, lako biste se mogli zaljubiti u njemački bratkartoffeln, odnosno prženi krumpir, koji je nešto konkretniji i manje kašast, a divnu aromu i okus mu daje slanina. Tako je dobar da ga Nijemci jedu i za doručak, i to s spečenim jajima. Prvi korak je odabir krumpira; najbolji izbor je voštani, koji se neće raspasti tijekom kuhanja. Potrebna vam je i dobra slanina, najbolje domaća, kao i začinsko bilje poput peršina, sjemenki kumina, majčine dušice ili ružmarina.

Ovisno o receptu, u ovo jelo može se dodati luk. Prženi krumpir poslužite uz kobasice, pečenje ili meso s roštilja, uz kakvo dobro pivo, preporuča portal punkufer.

SASTOJCI:

500 g krumpira

225 g slanine

1 luk

začini (sol, papar, peršin)

PRIPREMA:

Operite krumpire i skuhate ih u kori tako da se ne prekuhaju. Narežite slaninu i luk. Stavite slaninu u tavu i pržite dok ne postane hrskava pa maknite iz tavi i na istoj masnoći popržite luk i stavite na stranu.

Procijedite krumpire pa ih ogulite i narežite na ploške. Popržite krumpir u tavi u dvije ture kako bi bili hrskavi. Zatim dodajte luk i slaninu u tavu, začinite solju, paprom i dodajte sjeckani peršin ili začine prema želji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter