OTVORENJE U AGROTURIZMU SIA

POČELI 11. DANI OTVORENIH VRATA AGROTURIZMA ISTRE: Promotivni meni po cijeni od 120 kuna

| Autor: Ružica KORACA
(Foto: Istarska županija)

(Foto: Istarska županija)


Nakon godinu dana pauze, ponovno se organiziraju Dani otvorenih vrata agroturizma Istre, a manifestacija je danas najavljena i svečano otvorena u agroturizmu Sia, u Vodnjanu. Prisutnima su se tom prilikom obratili i istarski župan Boris Miletić te direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić.

Župan Miletić je kazao kako ova manifestacija promovira tradiciju istarske kuhinje i seoskih domaćinstava, kao i istarske proizvode.

- Istra je danas sinonim vrhunske enogastronomije, a nema boljeg i autentičnijeg doživljaja od onog da se istarska jela degustiraju u nekom od naših agroturizama, rekao je župan podsjetivši da je Istarska županija osnovala AZRRI upravo s ciljem povezivanja javnog i privatnog sektora te implementacije projekta u ruralnom prostoru Istre. Naime, od samog osnutka, istarska tradicija, gastronomija i kultura predstavljaju temeljne vrijednosti, koje su međusobno povezane i integrirane te u konačnici dovode do glavnog cilja Agencije, a to je poboljšanje života u ruralnom prostoru Istre.

(Foto: Istarska županija)

Direktor AZRRI-ja Igor Merlić istaknuo je da u ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje dvanaest agroturizama, koji otvaraju svoja vrata tijekom četiri vikenda u studenom, odnosno 6.-7., 13.-14., 20.-21- i 27.-28. studenog.

- Dani otvorenih vrata agroturizama Istre predstavlja jedinstvenu enogastronomsku manifestaciju koja se kontinuirano, već jedanaestu godinu za redom organizira u agroturizmima diljem Istarske županije, istaknuo je Merlić.

Projekt "Dani otvorenih vrata agroturizama Istre" zamišljen je u obliku manifestacije koja ima za cilj obogaćivanje turističke ponude i produženje turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava koja se bave agroturističkom djelatnošću, radi očuvanja i razvoja ruralnog područja Istre, valorizacije prirodne, kulturne i kulinarske baštine te oživljavanja tradicionalnog graditeljstva i zanatstva na istarskim agroturizmima.

Manifestacija se organizira pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za turizam i Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, te u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom, Turističkom zajednicom Istarske županije i Hrvatskom gospodarskom komore, Županijskom komorom Pula.

U sklopu Dana otvorenih vrata agroturizama u ponudi je promotivni menu po cijeni od 120 kuna, koji uključuje aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i desert.

Više informacija možete pronaći na: https://dovai.eu/

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini