TJEDAN RESTORANA

OSVOJITE RUČAK ILI VEČERU U RESTORANU SOPRAVENTO! Saznajte što je na meniju, i sa samo nekoliko klikova zaigrajte nagradnu igru

| Autor: Portal Glas Istre


Otvoren 2016. u ACI marini Pomer, restoran Sopravento je već u par tjedana rada privukao veliki broj posjetitelja. Vlasnici ovog restorana su supružnici Karmen i Davor Jovanović, koji su dobro znani u ovim krugovima jer su već prije Sopraventa imali iskustva u ovom području.

Uspješnu recepturu prenijeli su u Sopravento - tako je svaki dan u ponudi svježa riba nabavljena direktno sa kočarica i ribarica - nekad je to raža, nekad trilja, zubatac, brancin…

Restoran Sopravento

Već prvi njihov restoran, bez ikakve reklame već zahvaljujući usmenoj preporuci zadovoljnih gostiju bio je odlično posjećen. A Sopravento nastavlja istim stopama - tjesteninu rade sami, a i sami peku kruh. Maslinovo ulje je istarsko ekstradjevičansko, a imaju u ponudi i luksuznija ulja, te bogatu ponudu pretežno istarskih vina.

Kuhinja se bazira na tradicionalnim istarskim recepturama, no svako jelo dobiva novu dimenziju kroz sljubljivanje s novim kulinarskim tekovinama.

Restoran Sopravento

S obzirom da je smješten u pomerskoj ACI Marini, pri uređenju interijera vodili su se idejom da se uklope u nautički stil, koji odiše opuštenom atmosferom i luksuzom.

Za kulinarske delicije pak zadužen je chef Andrija Tomić, a u sklopu Tjedna restorana, koji se održava od 13. do 22. ožujka, restoran Sopravento nudi tri primamljiva menija za ručak ili večeru. I to po izuzetno povoljnoj cijeni - od samo 100 kuna za ručak ili večeru - rezervacije se već sad primaju, i to na telefon 099 447 2434.

Restoran Sopravento

Evo i što se nudi na meniju u sklopu Tjedna restorana:

PREDJELO

1. Domaći ravioli punjeni pateom od rosbifa, s bademima i rukolom, Espagnol umak, humus od maslina

2. Terina od skuše, divlje orade i hobotnice, košuljica od blitve i maslina, gel češnjak, toast

3. Quiche od špinata i kravljeg sira, tikvice, brokula, umak od cikle, mousse od crvenog radića

GLAVNO JELO

1. Marinirani lungić u umaku od cabarnet sauvignon-a, pandišpanj od šumskih gljiva, coulie od ovčjeg sira

2. "Shugetto" od sipica s mladim graškom, gratinirana palenta, chips od riže i češnjaka

3. Sporo pečena patka, krema od celera i krumpira, crunchy od patke, prah od boba

DESERT

1. Rekonstrukcija štrudle od jabuka, krema od vanilije i cimeta

2. Cacao chees cake sa bučom, crumble od višnje

3. Ganache od tamne čokolade, spoonchy od oraha, coulie od jagoda

Čaša vina

Restoran Sopravento

Svi čitatelji portala Glasa Istre imaju priliku da osvoje ručak ili večeru za dvoje u restoranu Sopravento! Sve što trebate je pogledati video na našem YouTube kanalu, pretplatiti se na YouTube kanal Glasa Istre i na ovom linku unijeti svoje podatke.

Dobitnik ili dobitnica ručka ili večere u restoranu Sopravento bit će izvučen nasumičnim odabirom putem programa Woorise. Ime dobitnika ili dobitnike objavit ćemo u petak, 13. ožujka, na portalu Glasa Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter