Otvoren 2016. u ACI marini Pomer, restoran Sopravento je već u par tjedana rada privukao veliki broj posjetitelja. Vlasnici ovog restorana su supružnici Karmen i Davor Jovanović, koji su dobro znani u ovim krugovima jer su već prije Sopraventa imali iskustva u ovom području.
Uspješnu recepturu prenijeli su u Sopravento - tako je svaki dan u ponudi svježa riba nabavljena direktno sa kočarica i ribarica - nekad je to raža, nekad trilja, zubatac, brancin…
Već prvi njihov restoran, bez ikakve reklame već zahvaljujući usmenoj preporuci zadovoljnih gostiju bio je odlično posjećen. A Sopravento nastavlja istim stopama - tjesteninu rade sami, a i sami peku kruh. Maslinovo ulje je istarsko ekstradjevičansko, a imaju u ponudi i luksuznija ulja, te bogatu ponudu pretežno istarskih vina.
Kuhinja se bazira na tradicionalnim istarskim recepturama, no svako jelo dobiva novu dimenziju kroz sljubljivanje s novim kulinarskim tekovinama.
S obzirom da je smješten u pomerskoj ACI Marini, pri uređenju interijera vodili su se idejom da se uklope u nautički stil, koji odiše opuštenom atmosferom i luksuzom.
Za kulinarske delicije pak zadužen je chef Andrija Tomić, a u sklopu Tjedna restorana, koji se održava od 13. do 22. ožujka, restoran Sopravento nudi tri primamljiva menija za ručak ili večeru. I to po izuzetno povoljnoj cijeni - od samo 100 kuna za ručak ili večeru - rezervacije se već sad primaju, i to na telefon 099 447 2434.
Evo i što se nudi na meniju u sklopu Tjedna restorana:
PREDJELO
1. Domaći ravioli punjeni pateom od rosbifa, s bademima i rukolom, Espagnol umak, humus od maslina
2. Terina od skuše, divlje orade i hobotnice, košuljica od blitve i maslina, gel češnjak, toast
3. Quiche od špinata i kravljeg sira, tikvice, brokula, umak od cikle, mousse od crvenog radića
GLAVNO JELO
1. Marinirani lungić u umaku od cabarnet sauvignon-a, pandišpanj od šumskih gljiva, coulie od ovčjeg sira
2. "Shugetto" od sipica s mladim graškom, gratinirana palenta, chips od riže i češnjaka
3. Sporo pečena patka, krema od celera i krumpira, crunchy od patke, prah od boba
DESERT
1. Rekonstrukcija štrudle od jabuka, krema od vanilije i cimeta
2. Cacao chees cake sa bučom, crumble od višnje
3. Ganache od tamne čokolade, spoonchy od oraha, coulie od jagoda
Čaša vina
Dobitnik ili dobitnica ručka ili večere u restoranu Sopravento bit će izvučen nasumičnim odabirom putem programa Woorise. Ime dobitnika ili dobitnike objavit ćemo u petak, 13. ožujka, na portalu Glasa Istre.