Ilustracija (Milivoj MIJOŠEK)
Od petka, 12. lipnja do nedjelje, 21. lipnja, održat će se Tjedan restorana, promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima.
Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu, a restorani sudionici akcije izlaze u susret gostima putem posebne promotivne ponude.
U tjednu restorana sudjeluje i restoran Sopravento smješten u pomerskoj Marini, koji od 12. do 21. lipnja nudi ručak ili večeru po cijeni od 100 kuna.
Na meniju, koji se sastoji od tri slijeda, nude se tri mogućnosti – tako se za predjelo može birati između domaćih raviola punjenih pateom od rosbifa, s bademima i rukolom, Espagnol umak, humus od maslina; terine od skuše, divlje orade i hobotnice, košuljice od blitve i maslina, gela češnjaka, toasta te quichea od špinata i kravljeg sira, tikvica, brokule, umaka od cikle i moussea od crvenog radića.
Za glavno jelo u ponudi je marinirani lungić u umaku od cabarnet sauvignona, pandišpanj od šumskih gljiva i coulie od ovčjeg sira; «shugetto» od sipica s mladim graškom, gratinirana palenta, chips od riže i češnjaka te sporo pečena patka, krema od celera i krumpira, crunchy od patke i prah od boba.
Za kraj se može birati između tri deserta, a to su rekonstrukcija štrudle od jabuka, krema od vanilije i cimeta; cacao chees cake sa bučom, crumble od višnje te ganache od tamne čokolade, spoonchy od oraha, coulie od jagoda.
U cijenu ručka ili večere uključena je i čaša vina, a rezervacije se primaju na telefon 099/ 447 2434.